Έργο εκτιμώμενης αξία 1.061.127,38€

Η μακέτα που απεικονίζει το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί στην Επάνω Σκάλα Η μακέτα που απεικονίζει το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί στην Επάνω Σκάλα Φωτογραφία Ι Γραφείο Τύπου Δήμου Μυτιλήνης

Δημοπρατείται η δημιουργία Πάρκου Εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

19/04/2022 - 16:00 Ενημερώθηκε 20/04/2022 - 09:55

Προκηρύχτηκε την Τρίτη 19 Απριλίου 2022, από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «Πάρκο Εκδηλώσεων στη Θέση Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης», εκτιμώμενης αξίας  1.061.127,38 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δημοπρατηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου 2022. Η  συνολική προθεσμία εκτέλεσής του ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Πρόκειται, σύμφωνα με τα αναφερόμενα, για μια από τις μεγαλύτερες αναπλάσεις της Μυτιλήνης για δημιουργία ενός χώρου, που  μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στην πόλη και ο  οποίος εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της Δημοτικής αρχής για αναβάθμιση και ανάδειξη της Επάνω Σκάλας και της παλιάς πόλης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες

Το οικόπεδο των  πρώην στάβλων στην Επάνω Σκάλα θα μετατραπεί σε Πάρκο ανοιχτών Εκδηλώσεων, με κυριότερες κατασκευαστικές εργασίες την ανέγερση ανοιχτού Αμφιθεάτρου 250 θέσεων, την επίστρωση της πλατείας που θα γίνει  με χυτό βοτσαλωτό δάπεδο [πάχους 7 εκατοστών, χρώματος ώχρας και ερυθρού. Οι διάφορες αποχρώσεις του βοτσαλωτού δαπέδου θα χωρίζονται  με λωρίδες χτενιστού μαρμάρου], την κατασκευή χώρου στάθμευσης 24 αυτοκινήτων. Ο χώρος του παρκινγκ και ο χώρος εκδηλώσεων θα χωρίζονται με καθιστικά από φυσικό τοπικό λίθο, ενώ   στο παρκινγκ και στο χώρο του τοιχίου θα φυτευτούν ελιές.

Ακόμη στις εργασίες περιλαμβάνονται WC ανδρών γυναικών και ΑΜΕΑ, καθώς επίσης μια αποθήκη υλικού εκδηλώσεων και χώροι αποδυτηρίων στο χώρο κάτω από το αμφιθέατρο. Επιπλέον δρομολογείται η  λειτουργική σύνδεση του πάρκου εκδηλώσεων με το Κάτω  Κάστρο και τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, που κατασκευάστηκε πρόσφατα από το Δήμο και την  Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ολοκληρώνοντας στις κατασκευαστικές εργασίες συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή λιθόκτιστων παρτεριών σαν καθιστικά, «ντύσιμο» των τοιχίων με φυσικό τοπικό λίθο, ενώ σε επιλεγμένα σημεία θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και αστικός εξοπλισμός.

Η σημερινή εικόνα της περιοχής όπου δρομολογείται να γίνει το έργο

Κύτελης: «Δημιουργούμε τον μεγάλο περίπατο της Μυτιλήνης»

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης,  δήλωσε ότι «είναι ένα από τα οραματικά μας  έργα, με νέα αισθητική, που  σέβεται, όμως, το ιστορικό παρελθόν και ενοποιεί το χώρο από το Άγαλμα της Ελευθερίας και  το  Κάτω  Κάστρο μέσω του  πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου, που κατασκευάστηκε, πρόσφατα,  από το  Δήμο και την  Εφορεία Αρχαιοτήτων.   Δημιουργούμε τον «Μεγάλο Περίπατο» της Μυτιλήνης. Μάλιστα, πολύ σύντομα, θα ξεκινήσει και το έργο ανάπλασης της Προκυμαίας, που κυριολεκτικά  θα αλλάξει την πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας  του Βορείου Αιγαίου και  τις Υπηρεσίες Προγραμματισμού και  της  Τεχνικής  του Δήμου μας, που συνέβαλαν στην όλη  διαδικασία».

Τζιμής: «Αλλάζουμε με νέα υλικά  την εικόνα της Μυτιλήνης μας»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε: «Αλλάζουμε με νέα υλικά  την εικόνα της Μυτιλήνης μας,    σεβόμενοι  τον πολιτισμό και την ιστορικότητά  της. Τα  περισσότερα ταυτοτικά χαρακτηριστικά που συγκροτούν τη φυσιογνωμία της πόλης μας, δηλαδή η Προκυμαία, η Πλατεία Σαπφούς, το  Άγαλμα Ελευθερίας, ο ιστορικός χώρος του Κάστρου και  οι Σταύλοι, σε ένα χρόνο περίπου, θα έχουν ενοποιηθεί,  αναπλαστεί και αναβαθμιστεί. Θα αναδειχθεί ως  ο πιο σημαντικός άξονας περιπάτου και   ταυτότητας της πόλης μας. Όλοι οι μηχανικοί του Δήμου μας, αλλά κυρίως ο  Γιώργος  Τακτικός, ο Στρατής Αξιώτης (αρχιτέκτων) με συντονιστή και επιβλέποντα τον Ανδρέα Παπαχριστοφόρου και αρχιτέκτονα την Μαρία Σαρόγλου έφεραν σε πέρας  το  έργο που θα προβάλλει την ιστορία, την πολιτισμική της κληρονομιά,  την περιβαλλοντική και  την τουριστική  σημασία της όλης περιοχής». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey