Από το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους

Διευκρινίσεις για το επίδομα των 586 ευρώ

27/07/2017 - 14:15

Ανακοίνωση για την διαδικασία που προβλέπεται για την καταβολή του επιδόματος των 586,94 ευρώ, εξέδωσε χθες το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου. Δίνοντας στοιχεία -και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις- όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου έχουν υποβληθεί ως σήμερα συνολικά για το επίδομα, 438 αιτήσεις.

Οι 130 από αυτές υποβλήθηκαν ή έφτασαν στη υπηρεσία την Δευτέρα 24 Ιουλίου. Από το σύνολο των 438 αιτήσεων, οι 70 αφορούν οικοσυσκευές και ελέγχθηκαν μέχρι σήμερα οι 368. Από αυτές απορρίφθηκαν 109 αιτήσεις διότι δεν διέθεταν τα κριτήρια δικαιούχου (ήταν β΄ κατοικία, ή κατοικήσιμα).

Οι 259 αιτήσεις αφορούν το επίδομα των 586,94 ευρώ, εκ των οποίων απεστάλησαν οι 104 την προηγούμενη εβδομάδα στο Λογιστήριο του Δήμου και σήμερα (σ.σ. χθες) θα αποσταλούν άλλες 64 αιτήσεις, πλήρεις δικαιολογητικών.

Οι υπόλοιπες 91 αιτήσεις -όπως και πολλές προηγούμενες- δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Προθεσμία ως τις 10 Αυγούστου

«Επειδή όμως κάποιοι από τους αιτούντες δεν απαντούν στο τηλέφωνο ή δεν ανταποκρίθηκαν στο να φέρουν τα τηλεφωνικά από εμάς ζητούμενα δικαιολογητικά, ξαναενημερώνουμε ως προς τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και παρακαλούμε όποιοι δεν τα έχουν υποβάλει, να τα υποβάλουν τάχιστα, μιας και ως γνωστόν η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 10 Αυγούστου 2017, αλλά και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να διαβιβάσουμε και άλλες αιτήσεις στο λογιστήριο του Δήμου, προκειμένου να πληρωθούν», σημειώνει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΝΠΔΔ.

 

Οι αιτούντες πρέπει να προσκομίσουν:

- Την αίτηση συμπληρωμένη με υπογραφή του δικαιούχου (αν υποβληθεί από άλλον χρειάζεται εξουσιοδότηση).

- Δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 (Ε1). Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί μετά το σεισμό (12-6-2017) να προσκομίζεται η φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2015 (περσινή).

- Λογαριασμό ΔΕΗ του ακινήτου.

- Δελτίο ταυτότητας δικαιούχου.

- Μισθωτήριο συμβόλαιο ηλεκτρονικά κατατεθειμένο (αν μισθώνεται η κατοικία).

- IBAN τραπεζικού λογαριασμού δικαιούχου.

- Αυτοψία Πυροσβεστικής υπηρεσίας / Πολιτικής προστασίας (εφόσον υπάρχει).

- Φιλοξενούμενοι σε κατοικία τρίτων, που έχει πληγεί, πρέπει να προσκομίσουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2015 (Ε1) που να αποδεικνύει την φιλοξενία.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey