Παρεμβάσεις στην Αγία Παρασκευή σε δρόμους, στο παραδοσιακό δημαρχείο και στη δημοτική βιβλιοθήκη

Άσφαλτος γύρω από το «Ζαχάρειο» και όχι μόνο

23/08/2017 - 15:48

Ασφαλτοστρώθηκε όλη η γνωστή χωμάτινη περιοχή παραπλεύρως του «Ζαχάρειου» Ιδρύματος στην Αγία Παρασκευή και πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά η ένωση του χώρου με τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο προς τη θέση «Τσαμάκια»-Πάρκινγκ του χωριού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου για τις παρεμβάσεις στη δημοτική Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής, τσιμεντοστρώθηκε ακόμη και όλος ο μέχρι πρότινος χωμάτινος δρόμος στη θέση «Πλακούρα».

Αποτέλεσμα των δύο σημαντικών αυτών παρεμβάσεων είναι σαφώς η αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και η δημιουργία ουσιαστικά εσωτερικού περιφερειακού δρόμου που οδηγεί στο παρκινγκ της Αγίας Παρασκευής. Η χρησιμότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι καταλυτική για την αποσυμφόρηση της κεντρικής αγοράς του χωριού, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται κατακόρυφα και κάποιες μέρες κλείνει ο κεντρικός δρόμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεση είναι η παρέμβαση και σε ό,τι αφορά στην επισκευή των πλακόστρωτων καθώς και φθορών στο οδόστρωμα εντός του οικισμού.

 

Το παραδοσιακό δημαρχείο

Επίσης, με στόχο την επαρκέστερη κάλυψη των αναγκών του προσωπικού και την καλύτερη και ανετότερη εξυπηρέτηση των δημοτών, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες στο παραδοσιακό κτήριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Αγίας Παρασκευής για την αντιμετώπιση σοβαρών εσωτερικών ζημιών του κτηρίου (υγρασία, πτώση σοβάδων, γύψινων κατασκευών, μούχλα στους τοίχους) που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ επισκευάστηκαν και συντηρήθηκαν όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα, βάφτηκαν όλα τα ξύλινα εξωτερικά κουφώματα, καθώς και όλα τα εξωτερικά κάγκελα του κτηρίου.

 

Επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λέσβου ανακοίνωσε και την επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής, η οποία ήταν κλειστή τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας έτσι στο αναγνωστικό κοινό της Αγίας Παρασκευής τη δυνατότητα μελέτης του πλούσιου υλικού της. Παράλληλα, με την πολύτιμη βοήθεια Λέσβιων επιστημόνων, δημιουργήθηκαν τμήματα φιλαναγνωσίας και εργαστήρι ιστορίας για τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey