Η πρόταση Βέρρου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου & η ρήξη με Μουτζούρη

Άρης Χατζηκομνηνός σε Δήμο & Περιφέρεια

29/01/2022 - 12:00 Ενημερώθηκε 29/01/2022 - 12:04

Ο Άρης Χατζηκομνηνός είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου που ήρθε να αναπληρώσει το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση του Άρη Ελευθερίου από την θέση αυτή. Το «βαρύ πυροβολικό» του Συνδυασμού Μουτζούρη, που ήρθε σε αριθμό ψήφων τρίτος σε Βόρειο Αιγαίο και δεύτερος στην Λέσβο, έγινε αντιπεριφερειάρχης και έπαψε μετά την ρήξη του με τον Περιφερειάρχη. Ωστόσο επισημαίνει ότι αυτοσκοπός δεν είναι η «καρέκλα» αλλά η παραγωγή έργου και δηλώνει ενεργός και στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα στη συνέντευξή του στο «Ε» τόνισε ότι θα παρέχει συμβουλές στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα σε επίπεδο του Δήμου ακολουθώντας την πολιτική που χαράσσει ο Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας θα συνεχίσει από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου να ασκεί εποικοδομητική κριτική με στόχο «να πηγαίνουν τα πράγματα καλύτερα σε αυτό τον τόπο» όπως ο ίδιος λέει.  

«Με την ευκαιρία της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο, για την επιμονή που επέδειξε και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, που με οδήγησαν να αποδεχτώ την πρότασή του. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα να συνδράμω τη δημοτική Αρχή στο έργο της και να συμβάλλω στην επίτευξη των στόχων της, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των συνδημοτών και του τόπου μας» αυτή ήταν η πρώτη επίσημη δήλωση του Άρη Χατζηκομνηνού. 

Ωστόσο όπως ο ίδιος είπε, στο «Ε» ανεπίσημα η ενασχόλησή του με τις νέες αρμοδιότητες προηγήθηκε της δηλώσεως και ξεκίνησε από τις 7 Ιανουαρίου 2022 καθώς η παρουσία του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα έπρεπε, όπως ο ίδιος δηλώνει, να ταυτιστεί με αποτελέσματα, ενώ χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση του Δημάρχου.  

«Νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω το έργο του Άρη Ελευθερίου» είπε σε δήλωσή του επισημαίνοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα και πρόσθεσε: «και να εντείνω τις προσπάθειες όσο μπορώ περισσότερο προκειμένου να λύνουμε προβλήματα σε ένα καινούργιο Δήμο που έχει αυξημένες απαιτήσεις. Αυτό αρκεί αν σκεφτούμε ότι Δήμοι με χρόνια ύπαρξης αντιμετωπίζουν προβλήματα - πόσο μάλλον ένας νεοσύστατος που ξεκινάει από το μηδέ».  

Σημαντικό εφόδιο για τον ίδιο χαρακτηρίζει το γεγονός ότι έχει συνεργαστεί και στον παρελθόν με υπαλλήλους έχοντας στην φαρέτρα του την εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Το βασικό γρανάζι της αυτοδιοίκησης, ήταν και είναι οι υπάλληλοι, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να είσαι αρωγός. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι συνεργάτες με τους οποίους θα παλέψουμε μαζί» είπε και συνέχισε: «Πολιτική εγώ δεν θα χαράξω. Πολιτική χαράσσει ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό που θα κάνω όμως, είναι να παρέχω τις συμβουλές μου εκεί που κρίνω ότι μπορώ να βοηθήσω και να τεκμηριώνω αυτά τα οποία εισηγούμαι».  

«Είμαι και θα παραμείνω ενεργός Περιφερειακός Σύμβουλος» 

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να πούμε ότι στον χρόνο που προηγήθηκε ο Άρης Χατζηκομνηνός διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη. Οι σχέσεις, όμως, των δύο ανδρών δεν εξελίχθηκαν αρμονικά με αποτέλεσμα να σημειωθεί ρήξη. Αντικείμενο διαμάχης υπήρξαν πολλά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό όπου οι θέσεις των δύο ανδρών δεν ταυτίζονταν.  

Θα πρέπει να πούμε ότι ο Άρης Χατζηκομνηνός, ήταν από τους πιο δυνατούς υποψηφίους του Συνδυασμού Μουτζούρη καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 2.644 ψήφους και να έρθει τρίτος στην σειρά σε αριθμό ψήφων στο Βόρειο Αιγαίο, μετά τους Παντελή Βρουλή και Κωνσταντίνο Αρώνη από τον Συνδυασμό Μουτζούρη. Τον πρώτο χρόνο της θητείας της περιφερειακής αρχής ανέλαβε Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης & Αντιπεριφερειάρχης Δια βίου Μάθησης, Διοικητικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών και Βιομηχανίας.  

«Δεν ήταν αυτοσκοπός μου να μείνω σε μία θέση Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Μουτζούρης αυτό που ήθελε ήταν έναν αντιπεριφερειάρχη κατ’ όνομα, χωρίς καμία αρμοδιότητα, ο οποίος θα έπρεπε να εκτελεί εντολές. Αυτό με οδήγησε στο να αποχωρήσω, γιατί αν αποδεχόμουν τις επιθυμίες του θα ήμουν ακόμη Αντιπεριφερειάρχης. Έχω μάθει να μην κάθομαι σε θέσεις αν δεν μπορώ να προσφέρω. Έτσι έκρινα και γι’ αυτό αποχώρησα. Όμως από την αποχώρησή μου από την θέση ευθύνης που είχα τον πρώτο χρόνο της θητείας της Περιφερειακής Αρχής μέχρι και σήμερα είμαι ενεργός Περιφερειακός Σύμβουλος, δίνοντας την ψυχή μου προασπίζοντας τα συμφέροντα του τόπου μου και των συνδημοτών μου, σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, κυρίως όμως στη Λέσβο που με εξέλεξε. Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός Περιφερειακός Σύμβουλος - κάτι που έχω ξεκαθαρίσει και στον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο- προασπίζοντας τα συμφέροντα του τόπου μου, ασκώντας όπου χρειάζεται εποικοδομητική κριτική για να πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα σε αυτό τον τόπο» ήταν η απάντηση στην ερώτηση του «Ε» πως διαμορφώνεται τώρα η θέση του & η δράση του μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Τέλος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο με τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δυτικής Λέσβου επικαλούμενος το γεγονός ότι η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χριστιάνα Καλογήρου εκτελεί και χρέη Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey