Δυναμική παρέμβαση με κριτική σε όλα τα επίπεδα από τον Νάσο Γιακαλή για το προσφυγικό

«Ανεπιθύμητος ο Μουζάλας»!

29/03/2017 - 15:12

Με μια δυναμική παρέμβαση -με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για το προσφυγικό- ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» Νάσος Γιακαλής κατακεραυνώνει την περιφερειακή αρχή για την απουσία εκ μέρους της μιας σταθερής και αδιαπραγμάτευτης θέσης επάνω στο ζήτημα, ασκώντας και δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ζητώντας μέχρι και το να κηρυχθεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ανεπιθύμητος στα νησιά του βορείου Αιγαίου!

 

«Οι ευθύνες είναι τεράστιες»

«Τα νησιά μας αυτήν τη στιγμή βιώνουν τις συνέπειες μιας διπλής κρίσης. Εκτός από την οικονομική κρίση που βιώνουν όλοι οι Έλληνες, τα τρία μεγάλα νησιά του βορείου Αιγαίου βιώνουν και τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης. Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο εξουσίας όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι τώρα κοιτάμε την “επόμενη μέρα”, χωρίς όμως να έχουν λυθεί τα πρωτογενή προβλήματα της κρίσης. Στα νησιά μας συνεχίζουν να βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ο αριθμός των οποίων αποτελεί “μαγική εικόνα”, ενώ και για τους ίδιους η κατάσταση τείνει να γίνει ανυπόφορη. Κανένας δεν γνωρίζει με σιγουριά πόσοι είναι και πού βρίσκονται ή τουλάχιστον δεν μας λένε. Τα στοιχεία συνεχίζουν να είναι συγκεχυμένα, όπως και το νομικό πλαίσιο που διέπει τους μετανάστες που περνούν τα σύνορά μας. Οι ευθύνες που υπάρχουν είναι τεράστιες…», σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο», που δεν αφήνει εκτός κάδρου και την κυβέρνηση:

«Σε κεντρικό επίπεδο υπάρχουν ευθύνες γιατί “επέλεξαν” τα νησιά μας να σηκώσουν ένα τεράστιο βάρος χωρίς ουσιαστική βοήθεια, ενώ παράλληλα αποφάσισαν την πολιτική του εγκλωβισμού των μεταναστών, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τόσο την εθνική διάσταση του θέματος όσο και τους τοπικούς πληθυσμούς. Οι νησιώτες, κουρασμένοι πλέον, βλέπουν τις συνέπειες της αρνητικής διαφήμισης των νησιών αλλά και με διάφορους τρόπους την υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους».

 

«Δεν μας πείθουν…»

Στην ανακοίνωση γίνεται έμμεση αναφορά βέβαια και στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας πως σε τοπικό επίπεδο «επετράπη ουσιαστικά η κεντρική εξουσία να υλοποιήσει το σχέδιο “νήσος Έλις”:

«Ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να μιλούν με τον απίθανο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, ο οποίος επανειλημμένα έχει παραπλανήσει με ψεύδη και ανυπόστατες υποσχέσεις τους νησιώτες. Εμείς προτείναμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο συγκεκριμένος κύριος να κηρυχθεί ανεπιθύμητος στα νησιά μας. Μια δυναμική Περιφερειακή Αρχή των νησιών δεν θα επέτρεπε στον κ. Μουζάλα να κοροϊδεύει τους νησιώτες. Άλλωστε, όλη η παρουσία του είναι προβληματική. Πιστεύουμε ότι αυτή η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια. Οι εξαγγελίες για τα διάφορα ειδικά αναπτυξιακά με τα “εικονικά” εκατομμύρια δεν μας πείθουν ότι μπορούν να “γιατρέψουν πληγές” ούτε να δημιουργήσουν προοπτικές».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey