Αναζητούνται πρεσβευτές της Επιτροπής Ελλάδα 2021

16/11/2020 - 13:52 Ενημερώθηκε 16/11/2020 - 14:01

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021», αποτελώντας έναν από τους φορείς και οργανισμούς που έχουν ενεργό ρόλο στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν για τον λαμπρό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, συμμετέχει και στην δράση της Επιτροπής του Προγράμματος «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821».

Σύμφωνα με αυτή ο Δήμος Δυτικής Λέσβου καλείται να προτείνει τέσσερις (4) νέες και νέους (υποχρεωτικά δύο αγόρια και δύο κορίτσια) ηλικίας 18-21 ετών για να λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές» της δράσης, με βάση ένα πρόγραμμα της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» που περιλαμβάνει επισκέψεις στις πόλεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την Επανάσταση του 1821. Με απόφαση του Δημάρχου, η επιλογή των τεσσάρων νέων από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, θα γίνει με κλήρωση και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους (σ.σ. επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο) για να ενταχθούν στην όλη δράση, μαζί νέους και νέες από όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης, θα γίνει από το Γραφείο Τύπου του Δήμου στις 27 Νοεμβρίου.

Τι είναι η δράση και πως θα συμμετέχουν όσοι επιλεγούν

Αναλυτικότερα η δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821» που σχεδιάζει η Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021», συστήνει πέντε ομάδες, αποτελούμενες η κάθε μία από 40 νέους και νέες 18-21 ετών, προτεινόμενοι από τους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στο «ΕΛΛΑΔΑ 2021». Οι νέοι αυτοί περιηγούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε πέντε ξεχωριστές διαδρομές διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία. Οι διαδρομές ακολουθούν θεματικές ενότητες που συνθέτουν την πορεία πριν και μετά την Επανάσταση του 1821.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και οι νέες που θα επιλεγούν, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφτούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν και έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Ι. Καποδίστριας, ο Α. Κοραής, ο Ρ. Φεραίος, ο Δ. Υψηλάντης, ο Λόρδος Βύρωνας, ο Μ. Κάλλας, ο Ν. Καζαντζάκης, ο Δ. Μητρόπουλος κλπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία και πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ- οδοιπορικό, στο οποίο αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 συνολικά νέων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέοι που θα επιλεγούν θα αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο, για αυτό πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον οι νέοι στη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία, να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος και να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διαφόρων δραστηριοτήτων. Εξάλλου για όλα ετούτα θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ των νέων και της Επιτροπής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:    

  • Να είναι 18-21 ετών
  • Να έχουν απολυτήριο Λυκείου
  • Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πριν σταλούν στην Επιτροπή, θα πρέπει να στέλνονται ηλεκτρονικά στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Να σημειωθεί ότι τον τελικό λόγο της επιλογής θα έχει η Επιτροπή, ενώ τονίζεται από τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους, λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς τους στις διαδρομές με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών της Επιτροπής.

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

 

ΠΡΟΣ:
Την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Με την παρούσα δηλώνω ότι επιθυμώ να συμμετάσχω στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821» που διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Δηλώνω και αποδέχομαι ότι η παρούσα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για την ακρίβεια, την πληρότητα και την αλήθεια των στοιχείων που περιλαμβάνονται.

Η αίτηση συμπληρώνεται κατόπιν προεπιλογής μου να συμμετάσχω στη δράση από τον Δήμο_______________________

(συμπλήρωση από υποψήφιο)


ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ (Συμπλήρωση ηλεκτρονική) :

 

Επώνυμο

 

 

Όνομα

 

 

Φύλο

 

 

Ονοματεπώνυμο μητέρας

 

 

Ονοματεπώνυμο πατέρα

 

 

Ημερομηνία γέννησης

 

 

Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας

 ή

 Αριθμός Διαβατηρίου

 

 

Διεύθυνση κατοικίας

 

Ταχυδρομικός κώδικας

 

 

Δημότης

 

 

Τηλέφωνο κινητό

 

 

Τηλέφωνο σταθερό

 

Email Διεύθυνση

 

 

Παρακαλούμε σημειώστε ότι διαθέτετε τα παρακάτω πιστοποιητικά

 

Πιστοποιητικά

¨ Απολυτήριο Λυκείου

¨ Αποδεικτικό γνώσης Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Γ1

¨ Αποδεικτικό γνώσης επιπλέον ξένης γλώσσας

¨ Ταυτότητα ή Διαβατήριο

 

Ανάπτυξη θεμάτων

 

Γιατί είναι ενδιαφέρουσα η δράση για εμένα; (μέχρι150 λέξεις)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω στην ομάδα; (μέχρι 150 λέξεις)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσωπικά ενδιαφέροντα (μέχρι 100 λέξεις)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση προτίμησης περιόδου
(σημειώστε στα κουτάκια τους αριθμούς  1 έως 5 κατά σειρά προτίμησης, όπου το 1 αποτελεί την πρώτη σας επιλογή περιόδου και 5 την τελευταία)

 

Προτίμηση

Απρίλιος 2021

Μάιος 2021

Ιούλιος 2021 

Σεπτέμβριος 2021

Οκτώβριος 2021

 

 

Τόπος / Ημερομηνία

 

 

 

 

Ονοματεπώνυμο  Νέου – Νέας

 

 

 

 

 

 

Σημείωση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ως υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης εσωτερικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προκειμένου να προβεί στην επιλογή των κατάλληλων προσώπων για την πραγματοποίηση της δράσης. Τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν για το απαραίτητο χρονικό διάστημα εκπλήρωσης του σκοπού για τον οποίο αρχικά τα συλλέξαμε και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία τους.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ως φυσικά πρόσωπα μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα που προβλέπει η νομοθεσία (πρόσβαση, περιορισμό, διαγραφή, εναντίωση, φορητότητα) στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Σε περίπτωση που θεωρήσετε ότι έχουν παραβιαστεί οι κανόνες περί προστασίας των δεδομένων σας και δεν έχουμε ανταποκριθεί επαρκώς σε αίτημά σας,  έχετε το δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, 210 6475600).

Περισσότερες πληροφορίες για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας (www.greece2021.gr).

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey