Επιστολή Κύτελη στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αίτημα ΠΕΔ για Τρίμηνη παράταση στους δασικούς χάρτες

13/05/2022 - 12:30

Με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειες, Κώστα Σκρέκα ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου και Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης ζητά την χορήγηση τρίμηνης τουλάχιστον παράτασης της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων που σχετίζεται  με την διαδικασία  ανάρτησης και οριστικοποίησης των δασικών χαρτών.

Η επιστολή

«Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου απευθύνεται σε σας προκειμένου να προωθήσει το αίτημά της, για την χορήγηση τρίμηνης τουλάχιστον παράτασης της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων που σχετίζεται  με την διαδικασία  ανάρτησης και οριστικοποίησης των δασικών χαρτών.

ΟΙ καθυστερήσεις στην έκδοση των αναμενόμενων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣΤΕ καθώς και στην ψήφιση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων, ‘όπως και η πρόσφατη ανάρτηση των αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών, δεν έδωσαν τον αναγκαίο χρόνο τους πολίτες να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αντιρρήσεις τους.

Ο  υπολειπόμενος χρόνος δεν είναι αρκετός στους πολίτες, για να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες, που στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστούν και την βοήθεια ιδιωτών για να οργανώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή αντιρρήσεων.

Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας ώστε να βρεθεί λύση στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού θέματος».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey