Να απαρτίζεται από τους γνώστες του τουρισμού

Αυτόνομο φορέα για τον τουρισμό της Λέσβου ζητά ο Τσακύρης

21/01/2021 - 13:04 Ενημερώθηκε 21/01/2021 - 13:11

Τη δημιουργία αυτόνομου φορέα για τον τουρισμό της Λέσβου ζητά, με έγγραφό του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης. Ο φορέας αυτός, όπως σημειώνεται, θα απαρτίζεται από πραγματικούς γνώστες του Τουρισμού και θα συγχρηματοδοτείται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο φορέας αυτός θα έχει τη δική του διαχείριση και θα αποτελέσει πραγματικό εργαλείο ως όπλο σχεδιασμού και υλοποίησης.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού επισημαίνει πως οι πεπαλαιωμένες πρακτικές έχουν αποτύχει και πως αν και το Μεταναστευτικό αποτελεί βαρίδι, εντούτοις μέσα από τα προβλήματα γεννιούνται ευκαιρίες και υπάρχουν τρόποι να ανατραπεί η εικόνα και να αναδειχθεί ο πλούτος του τόπου μας.

Τσακύρης: «Δεν διεκδικούμε αξιώματα αλλά θέλουμε να συνεισφέρουμε στο βαθμό που μας αναλογεί»

«Ως Δήμος Μυτιλήνης», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Τσακύρης, «δεν διεκδικούμε θέσεις και αξιώματα μέσα σε αυτόν τον φορέα, αλλά θέλουμε ως απλά μέλη να συνεισφέρουμε στο βαθμό που μας αναλογεί. Άποψή μας είναι ότι για να θεραπεύσεις κάτι, πρώτα πρέπει να εστιάσεις στο πρόβλημα και έπειτα να βρεις τον σωστό τρόπο αντιμετώπισής του».

Οι αποδέκτες

Το έγγραφο εστάλη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, στο Επιμελητήριο Λέσβου, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, στην Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου και στην Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου. Ο κ. Τσακύρης έστειλε το έγγραφο εκ μέρους του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και ζητά από τους προαναφερόμενους την συνεργασία τους.

Μάλιστα ο Δήμος Μυτιλήνης ζητά από τον Περιφερειάρχη, ως συντονιστή, να οριστεί ημέρα και ώρα που θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν την άποψή τους, για τη δρομολόγηση και την υλοποίηση της ως άνω ιδέας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey