FOLLOW US

Περιβάλλον

  • Με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική δράση για την αισθητική αναβάθμιση του νησιού μας υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
«Let’s do it Greece» και στη Λέσβο!

Με τη συμμετοχή των εθελοντών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η εθελοντική εκστρατεία «Let's do it Greece 2016» στο νησί της Λέσβου. Πάνω από χίλιοι μαθητές σχολείων σε ολόκληρο το νησί, εθελοντικές οργανώσεις, σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι έδωσαν το παρών στην εθελοντική δράση καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης. Οι εθελοντές με ενθουσιασμό, θέληση, μεράκι και αποφασιστικότητα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Με τη συμμετοχή των εθελοντών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η εθελοντική εκστρατεία «Let's do it Greece 2016» στο νησί της Λέσβου. Πάνω από χίλιοι μαθητές σχολείων σε ολόκληρο το νησί, εθελοντικές οργανώσεις, σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι έδωσαν το παρών στην εθελοντική δράση καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης. Οι εθελοντές με ενθουσιασμό, θέληση, μεράκι και αποφασιστικότητα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Την περασμένη εβδομάδα, μαθητές χρωμάτισαν τις αυλές των σχολείων τους, ζωγράφισαν σκηνές από την ελληνική φύση και την ιστορία μας καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια (κουτσό, πατητό, κοχλία, μαντηλάκι), φύτεψαν δέντρα, λουλούδια, δημιούργησαν λαχανόκηπους, καθάρισαν τις αυλές των σχολείων τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία.

Επίσης, πραγματοποίησαν δράσεις εκτός σχολείου, στο πλαίσιο των οποίων καθάρισαν πάρκα, δρόμους, τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης, της μαρίνας και παραλίες όπως την παραλία «Ξέρες» στην Ευρειακή Γέρας, η οποία ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών «NATURA».

Οι εθελοντές
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ανέλαβαν δράση οι εθελοντές, καθαρίζοντας πολλές περιοχές του νησιού και πιο συγκεκριμένα: Το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου πραγματοποίησε καθαρισμούς στην Αγία Μαρίνα, στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μυτιλήνη, στο πάρκο Βοναπάρτη στη Χρυσομαλλούσα, στην επαρχιακή οδό Μανταμάδου - Κάπης, στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι καθώς και στην ακτογραμμή στην περιοχή της Σκάλας Ερεσού.

Μάλιστα, εκτός από τον καθαρισμό της επαρχιακής οδού στο Μανταμάδο, οι εθελοντές πυροσβέστες πραγματοποίησαν περιπολία, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν δύο εστίες φωτιάς, τις οποίες χάρη στην άμεση επέμβασή τους κατάφεραν να κατασβήσουν πριν προλάβουν να επεκταθούν.

Κι άλλες δράσεις
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Κατασκηνωτικό Οδηγικό Κέντρο Μυχούς Λέσβου και τη Λέσχη Εθελοντικής Προσφοράς Γυναικών Λέσβου, καθάρισαν το δάσος του Προφήτη Ηλία (περιοχή Αγ. Κυριακής) καθώς και τον περιμετρικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στη Μυτιλήνη.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) Λέσβου, σε συνεργασία με το Λεσβιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων Νοσημάτων «Η Ηώς», καθάρισαν το βυθό στο ακρωτήριο του Κόρακα από σωσίβια, λέμβους και μηχανές, τα οποία συγκέντρωσαν στην ακτή και έπειτα τα οδήγησαν για ανακύκλωση. Η Ομάδα Εθελοντισμού - Αλληλεγγύης η «Άμπελος», η Λέσχη τετρακίνησης Λέσβου και η Τοπική Κοινότητα Αμπελικού καθάρισαν την επαρχιακή οδό Αμπελικό - Μεγάλη Λίμνη.

Τις ακτές της Αγίας Βαρβάρας στο Πλωμάρι, και συγκεκριμένα από το ακρωτήρι του Αγίου Ισιδώρου, ανατολικά της ακτής του Αγίου Ισιδώρου μέχρι και το μικρό όρμο της Παναγιούδας, καθάρισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον».

Επίσης, ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος πραγματοποίησε εκδήλωση βράβευσης εθελοντών αιμοδοτών για την τεράστια προσφορά τους. Το συντονισμό της δράσης από την πλευρά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχε η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα. Αγγελική Σαραντινού.

 

Και ο Μόλυβος στη δράση
Στο Μόλυβο και στην Πέτρα, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά τη δράση «Let’s do it Greece» και συμμετείχε ενεργά στο πανελλήνιο δίκτυο συντονιστών της συγκεκριμένης καμπάνιας. H φετινή δράση για τον καθαρισμό της περιοχής έγινε σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μήθυμνας, τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Αρίων, το Σύλλογο ΓΑΣ Ολυμπιάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών χορών «Μόλυβος», το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας και το Θεατρικό Σύλλογο Πέτρας. Στη δράση συμμετείχαν ακόμη η καταδυτική ομάδα «Lesvos Scuba Oceanic Centre», ομάδα εθελοντών από το «Lifeguard Hellas Save & Rescue» και πολλοί εθελοντές.

Φέτος ο καθαρισμός περιελάμβανε καθαρισμό σε όλη την παραλία και ακτογραμμή από το λιμάνι του Μολύβου ως την παραλία της Ψιριάρας στα Δελφίνια με ταυτόχρονα καθαρισμό και εντός της θάλασσας με δύτες που χτένισαν όλο το βυθό από κάθε είδους αντικείμενα. Συγχρόνως δύτες καθάρισαν το λιμάνι της Πέτρας και άλλες ομάδες το λιμάνι του Μολύβου και την παραλία της Εφταλούς ως τα ιαματικά λουτρά.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top