FOLLOW US

Περιβάλλον

  • Αποκαλυπτικές μαρτυρίες και φωτογραφίες από το σημείο που άρχισε η καταστροφική φωτιά του καλοκαιριού στην Αμαλή
Όλα δείχνουν εμπρησμό!

Εν αναμονή του επίσημου πορίσματος από την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου της Πυροσβεστικής, φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στη χερσόνησο της Αμαλής και στη Χαραμίδα να την έβαλε κάποιος σκόπιμα.

Εν αναμονή του επίσημου πορίσματος από την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου της Πυροσβεστικής, φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στη χερσόνησο της Αμαλής και στη Χαραμίδα να την έβαλε κάποιος σκόπιμα.

Η εκτίμηση πολλών, ειδικά στην Αγία Μαρίνα, απ’ όπου ξεκίνησε και η φωτιά, από την πρώτη στιγμή «έδειχνε» εμπρησμό και σήμερα το «Ε» δημοσιεύει αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τις πρώτες στιγμές εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο δρόμο του γηπέδου της Αγίας Μαρίνας, που καρέ-καρέ δείχνουν την αστραπιαία εξάπλωσή της και αποτελούν μία ακόμη ένδειξη πως προκλήθηκε ηθελημένα, ενδεχομένως με τη βοήθεια και κάποιου εύφλεκτου υλικού.

Ο κάτοικος του χωριού Διονύσης Αγριμάκης, που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τις φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος από τις πρώτες στιγμές εκδήλωσης της φωτιάς, είχε εξαρχής εκτιμήσει πως κάποιος την άναψε σκόπιμα.
 
«Ανέβηκε σε δευτερόλεπτα…»
Από την ταράτσα του σπιτιού εξάλλου είδε τη φωτιά και την παρακολούθησε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσής της. Παρατήρησε έτσι πως εξαπλώθηκε αστραπιαία και σκαρφάλωσε αφύσικα τάχιστα στην πλαγιά. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά είχε ανάψει στην αρχή του χωματόδρομου που οδηγεί στο γήπεδο του χωριού.

«Πώς είναι δυνατόν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η φωτιά, ενώ έχει αγγίξει τα πρώτα πεύκα από πάνω, ξαφνικά να κάνει μια βουτιά προς τα αριστερά και πάνω, να φεύγει από το δρόμο και μέσα σε δευτερόλεπτα να έχει ανέβει στην πλαγιά και να έχει αφήσει το δρόμο;» αναρωτιόταν από το καλοκαίρι ο κ. Αγριμάκης, που σήμερα είναι επικεφαλής εθελοντικής ομάδας που μαζεύει σπόρο πεύκου για την αναδάσωση των καμένων και συνέχιζε: «Σε δευτερόλεπτα εξαπλώθηκε η φωτιά, το εννοώ και δεν είναι υπερβολή, γιατί ήμουν αυτόπτης μάρτυρας.

Πρώτη φορά είδα φωτιά να τρέχει τόσο πολύ στο αρχικό της στάδιο. Έχει περάσει από το μυαλό κανενός ότι πριν από έναν εμπρησμό οι δράστες ρίχνουν εύφλεκτο υλικό μπροστά από τη φωτιά, δείχνοντάς της ουσιαστικά το δρόμο, ώστε να μην είναι προσιτή σε οχήματα;» έλεγε ο κ. Αγριμάκης από το καλοκαίρι με ανάρτησή του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Οι φωτογραφίες του σήμερα τον κάνουν να πιστεύει ακράδαντα πως η φωτιά άναψε σκόπιμα, εξηγώντας πως βόλευε όποιον την έβαλε να την ανάψει στην αρχή του δρόμου του γηπέδου προκειμένου να διαφύγει γρήγορα.

Εξάλλου, κατά τον ίδιο αλλά και σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, ήταν πιο εύκολο για τον εμπρηστή να διαφύγει από το σημείο που φέρεται να έβαλε τη φωτιά από το να επέλεγε να την ανάψει κάπου πιο βαθιά μέσα στο δάσος.

Στην εκτίμηση για εμπρησμό συγκλίνουν ωστόσο και άλλοι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας, οι οποίοι έχουν και συγκεκριμένες υποψίες για νεαρό άτομο που το θεωρούν ύποπτο.

Αναμένοντας το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής, τη βεβαιότητά του για πρόθεση στη φωτιά της Αμαλής που έκανε στάχτη 5.000 στρέμματα εξέφρασε στο «Ε» και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουνιαρέλλης.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top