FOLLOW US

Περιφέρεια

  • Η σημερινή Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, ολοκλήρωσε χθες τη θεαματική ανατροπή του εις βάρους της σκηνικού, ακούγοντας το όνομά της από τα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Και επίσημα το «γαλάζιο» χρίσμα στην Καλογήρου!

Έστω και «δια πυρός και σιδήρου» και κόντρα είτε στα… προγνωστικά, είτε στη φερόμενη ως βούληση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, η Χριστιάνα Καλογήρου, επιβεβαίωσε την αντιστροφή του εις βάρους της κλίματος, λαμβάνοντας χθες και επίσημα το χρίσμα της υποψηφίου Περιφερειάρχη της ΝΔ, στο Βόρειο Αιγαίο. Με ένα λιτό και λακωνικό τρόπο λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι από την Άρτα, ότι η ΝΔ θα στηρίξει τους πέντε περιφερειάρχες που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές του 2019. Και μεταξύ του Απόστολου Τζιτζικώστα (Κεντρική Μακεδονία), Γιώργου Χατζημάρκου (Νότιο Αιγαίο), Κώστα Αγοραστού (Θεσσαλία), Αλέξανδρου Καχριμάνη (Ήπειρος), στην ανακοίνωση, συμπεριλήφθη και το όνομα της Χριστιάνας Καλογήρου (Βόρειο Αιγαίο).

 

Η εξέλιξη αυτή, αν είχε παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τα όσα διέρρευσαν από τις διεργασίες σε επίπεδο «Πειραιώς» από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας για τη στήριξη στους 13 υποψηφίους Περιφερειάρχες, ήταν σαν προαναγγελθείσα και δεν αποτελεί απαραίτητα έκπληξη. Ωστόσο το ότι η σημερινή Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, από εκεί που θεωρείτο ανοιχτά ότι ήταν σε δυσμένεια από το κόμμα της για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κατάφερε τελικά να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της ΝΔ στο πρόσωπό της, συνιστά ομολογουμένως, μία θεαματική ανατροπή σκηνικού. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να δείχνει διάθεση να κλείσει άμεσα το «μέτωπο» των σημερινών «γαλάζιων» περιφερειαρχών, κρατώντας πιο πίσω τις υπόλοιπες οκτώ ανακοινώσεις υποψηφίων για τις υπόλοιπες Περιφέρειες, που θα τις γνωστοποιήσει εντός δεκαήμερου.

 

Στην Πειραιώς, έκαναν από την πρώτη στιγμή σαφές ότι οι 13 περιφέρειες της χώρας έχουν τη δική τους δυναμική και τη δική τους πολιτική αναφορά. Γι’ αυτό το λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι η αναμέτρηση στις περιφέρειες έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και πως η ΝΔ θα δώσει την μάχη «συγκροτημένα».

 

Έπονται οι ανακοινώσεις για δήμους

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για τις περιφερειακές εκλογές, θα συμβεί το ίδιο και για το πρώτο κύμα υποψηφίων που θα αφορά στους δήμους της χώρας. Εδώ όμως υπάρχει μία διαφορετική οπτική από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι δημοτικές κάλπες έχουν πρωτίστως τοπικά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για μία πάγια και διαχρονική άποψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία διατύπωσε άλλωστε με σαφή τρόπο σε πρόσφατη συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Στο παραπάνω πλαίσιο λειτούργησε, σύμφωνα με πληροφορίες και η αρμόδια επιτροπή της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες, υπό τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία επεξεργάστηκε πολλά σενάρια και υποψηφιότητες. Η επιτροπή κατέληξε σε μία σειρά υποψήφιων δημάρχων, τα οποία και θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Και στη λογική αυτή αναμένεται και ποια θα είναι η επιλογή του κόμματος για το δήμο Λέσβου, ή τη διάδοχη κατάσταση αυτού, αν τελικά προκύψει η διάσπαση του, έστω και αν σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, η ΝΟΔΕ Λέσβου, έχει ήδη προχωρήσει στην πρόκριση λύσης Στρατή Κύτελη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top