FOLLOW US

Περιφέρεια

  • Με δήλωσή της ανακοίνωσε, μετά την αποχώρηση Γαληνού, ότι θα είναι υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Κ. Μουτζούρη
Η Αν. Αντωνέλλη αιφνιδιάζει και πάει με Μουτζούρη

Η αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη έκανε τελικά την έκπληξη, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη. Μια απόφαση που φαίνεται να προέκυψε μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Σπ. Γαληνού ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, γεγονός που την «απελευθέρωσε» να κάνει τις δικές της επιλογές με βάση τα νέα δεδομένα. Να σημειώσουμε ότι το όνομα της «έπαιξε» μεταξύ άλλων  στο να ηγηθεί και δημοτικού ψηφοδελτίου κυρίως με στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής, που έμεινε ακέφαλη και ...ψάχνεται. Το γεγονός ότι η Αν. Αντωνέλλη αποφάσισε να μετακινηθεί από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση στη δευτεροβάθμια , μετά από σχεδόν μια δεκαετία, πράγματι αιφνιδίασε, ενισχύοντας το ψηφοδέλτιο του πρώην πρύτανη του Μετσόβειου, που επιχειρεί να συγκροτήσει έναν πολυτασικό συνδυασμό. Και η συμμετοχή της αντιδημάρχου Λέσβου πράγματι ενισχύει αυτήν την εικόνα με τον καλύτερο τρόπο. Η  κ. Αντωνέλλη με δήλωσή της μάλιστα σήμερα το πρωί και μετά την Καθαρή Δευτέρα έσπευσε να ...ξεκαθαρίσει τις σκέψεις της και τις επιλογές της, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη. Η δήλωση που έδοσε στη δημοσιότητα έχει ως εξής!

   Η δήλωσή της      

«Το τελευταίο διάστημα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα που με εμφανίζουν ως επικεφαλής Δημοτικού ψηφοδελτίου. Όντως υπήρξαν προτάσεις να είμαι επικεφαλής Δημοτικού ψηφοδελτίου, από τον περασμένο Μάϊο....Τις οποίες και αρνήθηκα, δηλώνοντας την εκ νέου υποστήριξη μου στον Σπύρο τον Γαληνό. Μετά απο την δυσάρεστη-αν και απολύτως σεβαστή- αποχώρηση του στην διεκδίκηση νέας  Δημαρχιακής θητείας εκ μέρους του, οι προτάσεις αυτές έγιναν περισσότερες  και απο περισσότερες πλευρές. Οι οποίες και αποτελούν  για μένα μεγάλη τιμή και εκτίμηση. Γνωρίζω όμως ότι ένας υποψήφιος Δήμαρχος για να εκλεγεί Δήμαρχος,  πρέπει οπωσδήποτε; να διαθέτει: την εκτίμηση και την αγάπη των πολιτών, ικανά στελέχη για τον συνδυασμό του,  καθώς επίσης και αρκετά χρήματα για να πληρώσει τα έξοδα των εκλογών. Στη δική μου περίπτωση η υποψηφιότητα μου έπασχε στα αρκετά χρήματα. Έτσι οι λύσεις  σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι εξής δυο : ή να υποθηκεύσεις το δικαίωμα σου να μιλάς ελεύθερα και να γίνεις κομματική υποψηφιότητα  ή να υποθηκεύσεις περιουσιακά σου στοιχεία -δανειοδοτούμενος- εάν θέλεις να είσαι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, Σε ότι με αφορά, στον παρόντα χρόνο, καμιά απο τις δυο υποθήκες δεν είμαι διατεθειμένη να εγγράψω, μιας και δεν έχω την υπέρμετρη φιλοδοξία να θέλω να γίνω Δήμαρχος με κάθε μέσον και τρόπο. Γνωρίζω δε, πόσο στοίχησαν οι υποσχέσεις «όλοι μαζί θα χρηματοδοτήσουμε», σε δυο ανεξάρτητους Δημάρχους με τους οποίους είχα την τύχη και την Τιμή να συνεργαστώ:: στο Δημήτρη Βουνάτσο και στον Σπύρο Γαληνό.....Οπόταν:

Το μεράκι  της ενασχόλησης με τα κοινά, η διάθεση μου να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου και η βαθύτατη πίστη μου μέχρι σήμερα, πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι πάνω απο διχαστικές κομματικές σκοπιμότητες,  μιας και το καλό του  τόπου είναι ένα και πρέπει όλοι μαζί να δουλεύουμε για αυτό, συνεχίζει να με κάνει να θέλω να συνταχθώ  και να δουλέψω ξανά, δίπλα σε έναν επικεφαλής  που δεν δηλώνει μόνον, αλλά είναι πραγματικά Ανεξάρτητος.

Έτσι στις  Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, κατά την άποψη μου η μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα, που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας να πάει μπροστά , σε συνδυασμό με τις γνώσεις, την θέληση και την μαχητικότητα που διαθέτει ο επικεφαλής της, είναι αυτή του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου.

Αποδέχθηκα την πρόσκληση του να συνεργαστώ μαζί του και είμαι έτοιμη να δουλέψω με φαντασία, συνεργατικότητα και θάρρος διεκδίκησης- όπως κάνω εδώ και 9 χρόνια-, για να καταφέρουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα «ΆΛΜΑ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»! Σας καλώ να το τολμήσουμε! Είναι μια πρόκληση που δημιουργεί μια φωτεινή ελπίδα για την Λέσβο μας!»

Και η δήλωσή της κλείνει με το παρακάτω υστερόγραμμα:

Υ.Γ Ευχαριστώ όσους απο τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους με προσκάλεσαν να ενταχθώ στον συνδυασμό τους. Σίγουρα θα συναντηθούμε μιας και η συνεργασία  είναι καιρός να γίνει στόχος όλων,  για το καλό του τόπου μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top