FOLLOW US

Περιφέρεια

  • Πρόσωπο που θα «κοντράρει» στα ίσια τον Χ. Αθανασίου, ενισχύοντας και συνολικά το ψηφοδέλτιο στη Λέσβο αναζητούν στελέχη της ΝΔ
Δέχεται «πιέσεις» και το σκέπτεται ο Θόδωρος Βαλσαμίδης!

Η μετεκλογική περίοδος που εξελίχθηκε σε προεκλογική με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών να προσδιορίζεται στις 7 Ιουλίου υποχρεώνει όλα τα κόμματα να επισπεύσουν τις κινήσεις τους  για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους. Στη ΝΔ εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή της και τέως υπουργό Χαρ. Αθανασίου που θεωρείται πανίσχυρος, έχουν ανοίξει συζητήσεις για το ποιός θα μπορούσε να αποτελέσει ...αντίπαλος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λέσβο, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές ενστάσεις και οχλήσεις στο κόσμο της παράταξης από τη στάση και τη συμπεριφορά του τέως υπουργού στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στον Χ. Αθανασίου χρεώνουν την ύπαρξη «αντάρτικου» ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια με τον Κ. Μουτζούρη , που μάλιστα εκλέχτηκε και περιφερειάρχης, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του στις εκλογές του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όπου στελέχη της ΝΔ υπήρχαν και στα δυο ψηφοδέλτια-και του Ν. Χήρα, αλλά και του Ταξιάρχη Βέρρου-, ενώ παράπονα και γκρίνιες προκάλεσε και  η «γραμμή» της σταυροδοσίας μεταξύ των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού Κύτελη. Το γεγονός ότι ο κ. Αθανασίου φαίνεται να έχει ...εμπλακεί σε όλα αυτά, έχοντας δημιουργήσει ένα μηχανισμό που δουλεύει για λογαριασμό του, προκαλεί τις αντιδράσεις τοπικών στελεχών που αναζητούν το αντίπαλο «δέος» προκειμένου να αμφισβητήσουν την κυριαρχία Αθανασίου στο εσωκομματικό πεδίο.

Ο Θοδ. Βαλσαμίδης

 Το πρόσωπο που φαίνεται να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα, που υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να αντιταχθεί στην υποψηφιότητα Αθανασίου και να την ...κοντράρει είναι του νυν αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Βαλσαμίδη, που στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ήρθε πρώτος σε σταυρούς και με μεγάλη διαφορά και ο οποίος τις τελευταίες μέρες δέχεται μεγάλη «πίεση» από κεντρικά , αλλά κυρίως τοπικά να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η κάθοδος του Θ. Βαλσαμίδη , που κατά καιρούς έχει ...παίξει το όνομα του και σε προηγούμενες αναμετρήσεις, αν τελικά επετεύχθη καθιστά πολύ ανταγωνιστικό το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό μας και άρα πολύ ισχυρό για να ανεβάσει και τα ποσοστά του κόμματος, αλλά συγχρόνως δίνει διέξοδο σε έναν κόσμο της παράταξης, που είναι χολωμένος για διάφορους λόγους με τον τέως υπουργό και ενδεχομένως μπορεί να κατευθυνθεί και σε άλλα ψηφοδέλτια, ή ακόμη και να απέχει.

Θα κάνει το ...βήμα;

Το σενάριο της καθόδου του Θ. Βαλσαμίδη στις επικείμενες εθνικές εκλογές είναι ό,τι καλύτερο για τη ΝΔ, γιατί και ισχυροποιεί το ψηφοδέλτιό της και αποτρέπει τυχόν διαρροές δυσαρεστημένων. Βασική προϋπόθεση ωστόσο είναι να δεχθεί ο Θ. Βαλσαμίδης να κάνει αυτό το ...βήμα, κάτι που προφανώς το σκέπτεται και το μετράει, γιατί σε τελική ανάλυση  «ευκαιρίες» δεν παρουσιάζονται πάντοτε. Ενδεχομένως τώρα να είναι το...timing για μια τέτοια κίνηση, που είναι ακόμη νωπή η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος και οι όποιες γκρίνιες. Με δεδομένο επίσης ότι λόγω της απόφασης της παράταξης Καλογήρου να μη συνεργαστεί με τη νέα περιφερειακή αρχή, θα μείνει εκτός «παιχνιδιού» για 4 χρόνια, αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι στην πορεία της θητείας, γεγονός που προφανώς θα πρέπει να μετρήσει τώρα αν πράγματι έχει πολιτικές φιλοδοξίες πέραν της αυτοδιοίκησης.

Έτσι κι αλλιώς οι όποιες προσωπικές αποφάσεις και για τον Θ. Βαλσαμίδη θα πρέπει να ληφθούν τώρα, δεδομένου ότι σε ένα μήνα έχουμε εκλογές και τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να κλείσουν τις επόμενες μέρες.     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρυθμιστής ο Χριστόφας για την επόμενη μέρα
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top