Δημιουργούνται χώροι και σε στρατόπεδα για την υποβολή των εκπαιδευτικών σε τεστ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η πρώτη μέρα στα σχολεία του νησιού

11/01/2021 - 13:44 Ενημερώθηκε 12/01/2021 - 10:44

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν, μετά από πολύ καιρό, η πρώτη μέρα στο σχολείο για τους μικρούς μαθητές του νησιού. Όπως επισημαίνει σε δήλωσή της η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Αικατερίνη Στρατάκη, στο emprosnet.gr, τα πάντα λειτούργησαν ομαλά τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί του νησιού μπορούν να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΠΕΔΥ). Μάλιστα όπως επισημαίνει η κ. Στρατάκη υπάρχει ξεχωριστός χώρος αναμονής για τους εκπαιδευτικούς, ενώ δημιουργούνται και άλλα κέντρα στα οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβληθούν σε έλεγχο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι θα γίνονται σε κάποια στρατόπεδα στο νησί και ήδη σε κάποια από αυτά έχουν εγκατασταθεί και οι απαραίτητοι χώροι.

Μόνη «παραφωνία» όσον αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Σχολείο της Πηγής, όπου λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής, κάποιοι γονείς επέλεξαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στις σχολικές αίθουσες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey