Παιδεία και πολιτισμός

Βιωματικές δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

03/11/2022 - 14:00

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, οι μαθητές των τάξεων της Ε’ και Στ’ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ κ . Γεωργία Κομπορόζου, Ειρήνη Σαμίου και Ευαγγελία Τσολάκη, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια πειραματική συμμετοχική δράση τέχνης που διοργανώθηκε στο Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ , υπό την εποπτεία των κ κ. Σωτήρη Χτούρη, Άννας Μιχέλη και Μιλτιάδη Χτούρη .

Μέσα σ’ αυτόν τον υπέροχο χώρο, οι μαθητές και μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν πρώτα τα έργα των διάφορων καλλιτεχνών. Στη συνέχεια θαύμασαν

τα ατομικά έργα άλλων μαθητών και μαθητριών από διάφορα σχολεία, με κοινό σημείο αναφοράς την ελιά. Τέλος, με την καθοδήγηση των επιμελητών της έκθεσης, αφέθηκαν να μεταπροσεγγίσουν στο χαρτί με ξυλομπογιές, τα δικά τους ατομικά δημιουργήματα.
Μια ξεχωριστή, βιωματική εμπειρία που ενεργοποίησε τις αισθήσεις των μαθητών, τους ταξίδεψε σε φανταστικά μονοπάτια και συνδύασε την τέχνη μέσα από διάφορες τεχνικές με καταπληκτικά αποτελέσματα.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, περιηγήθηκαν στον υπόλοιπο χώρο του Μουσείου με την εθελοντική ξενάγηση του κ Χτούρη Μιλτιάδη όπου το ταξίδι ο

λοκληρώθηκε μέσα από τη γνωριμία με διάφορους διάσημους ζωγράφους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey