Δήλωση προέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δυτικής Λέσβου

Βαρελτζής: «Το Μουσικό Γυμνάσιο Καλλονής είναι γεγονός και αυτό έχει σημασία»

15/06/2021 - 15:04 Ενημερώθηκε 16/06/2021 - 12:59

Έκδηλη είναι η χαρά του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Απόστολου Βαρελτζή για το γεγονός ότι το Σεπτέμβριο αναμένεται να χτυπήσει στην Καλλονή το πρώτο κουδούνι του Μουσικού Γυμνασίου Καλλονής.

Σε δήλωση του στο «Ε» δεν θέλησε να κάνει καμία αναφορά στις διαμάχες που έχουν προκύψει με αφορμή την λειτουργία της σχολικής αυτής μονάδας, καθώς όπως επισήμανε για εκείνον το πιο σημαντικό είναι ότι επιτέλους θα λειτουργήσει Μουσικό Γυμνάσιο στην Καλλονή.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, εγκρίθηκε το ποσό των 120.000 ευρώ για την λειτουργία της σχολικής μονάδας. Από αυτά 60.000 ευρώ θα δοθούν για την αγορά μουσικών οργάνων και οι υπόλοιπες 60.000 ευρώ για οικοδομικές εργασίες. Η απόφαση πάρθηκε μετά την υπογραφή της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Δυτικής Λέσβου.

Βαρελτζής: «Το πραγματικό στοίχημα είναι τώρα»

«Είμαστε χαρούμενοι για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στην Καλλονή. Από κει και πέρα η διαδικασία δεν έχει τελειώσει. Το πραγματικό στοίχημα είναι τώρα που θα πρέπει να το φέρουμε σε κατάσταση λειτουργίας» είπε σε δήλωσή του στο «Ε» ο κ. Βαρελτζής και πρόσθεσε ότι στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται ο ορισμός Διευθυντή και στελέχωση της μονάδας με προσωπικό, η ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών στο κτίσμα, η εγγραφή μαθητών, η προκήρυξη από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την σίτιση. «Το στοίχημά μας είναι να καταφέρουμε να το λειτουργήσουμε τον Σεπτέμβριο» είπε ο κ. Βαρελτζής.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί τα δημοτικά σχολεία της περιοχής και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι «Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά, από κει και πέρα όλα κρίνονται στην πράξη. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε στην ώρα του» είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey