Οι δράσεις των αδελφοποιημένων σχολείων Γυμνάσιου Μούδρου και του Greek Orthodox Community of Dandenong & Districts Greek School

Τρία χρόνια μαζί Μελβούρνη & Μούδρος

16/11/2021 - 08:53

Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» κλείνει  πλέον 3 χρόνια από το ξεκίνημα μιας δυνατής φιλίας με το Greek Orthodox Community of Dandenong & Districts Greek School και η σχέση των δύο σχολείων αντί να φθείρεται με το χρόνο γίνεται πιο στενή και πιο αναγκαία. «Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του αδελφοποιημένου σχολείου της Αυστραλίας είναι πλέον κομμάτι της σχολικής ζωής του Γυμνασίου Μούδρου  και η συγκίνηση σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση μεγάλη. Χθες, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε  η πρώτη  συνάντηση των δύο σχολείων για τη φετινή χρονιά» όπως σημειώνει η Διευθύντρια του Γυμνασίου Μούδρου,  Μαρία Παπαπαναγιώτου.

Η διαδικτυακή συνάντηση

Τη συνάντηση παρακολούθησε η κ. Christina Despoteris, Αντιπρόεδρος του Lemnos Gallipoli Commemorative Committee, ο άνθρωπος που έφερε κοντά τα δύο σχολεία και στηρίζει αδιάκοπα τη σχέση και συνεργασία τους. Παρούσες στη διαδικτυακή  συνάντηση και η κ. Μαρία Τριδήμα, ερευνήτρια, και η κ. Φωτεινή Σκιαδά, στο πλαίσιο σεμιναρίου που παρακολουθεί για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας, που δείχνουν εντυπωσιασμένες από τον τρόπο συνεργασίας και τη βελτίωση των μαθητών και των δύο σχολείων τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Οι μαθητές του Dandenong διάλεξαν να  παρουσιάσουν θρησκευτικές ιστορίες και βίους αγίων, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου αυτοπαρουσιάστηκαν κι ακολούθησε ένα μικρό αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου και στη σημασία του για τη δημοκρατία. Δε θα μπορούσε να λείπει από τη συνάντηση και ο αγαπημένος Μίκυς Θεοδωράκης τόσο ως αναφορά όσο και ως μουσικό άκουσμα. Εξάλλου, όπως σημειώνεται  «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey