Οι μαθητές εμπνέονται και δημιουργούν

Το Λύκειο Μούδρου τιμά τον Εορτασμό 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

11/03/2021 - 19:19 Ενημερώθηκε 11/03/2021 - 19:19

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου τιμά τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση (1821-2021) και εντάσσεται στον εθνικό εορτασμό για τον μήνα Μάρτιο. Ήδη στο σχολείο δημιουργήθηκαν δύο μόνιμες εκθέσεις, ανοιχτές στο κοινό μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, με θέματα: «Νεοελληνικός Διαφωτισμός και Ελληνική Επανάσταση», παρουσίαση των μαθητών της Α΄ τάξης Γιάννη Αφεντούλη και Αλέξανδρου Λυριστή και «Πίνακες εμπνευσμένοι από την Επανάσταση», παρουσίαση των μαθητριών της Α΄ τάξης Νικολέττας Δήμου και Σταυρούλας Μαρίας Στενού.

Επίσης, η μαθήτρια της Α΄ τάξης, Άννα Μπουργάνη, φιλοτέχνησε έργο, εμπνευσμένη από σκηνή από καφενείο της Αθήνας. Το έργο της θα εκτεθεί σε χώρο του σχολείου. Υπεύθυνη οργάνωσης και υλοποίησης των δράσεων είναι η εκπαιδευτικός του σχολείου, Θεοδώρα Λυμπέρη.

Για τον μήνα Μάρτιο δημιουργήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση στο Facebook, όπου θα αναρτώνται οι δράσεις και το υλικό των εκδηλώσεων του σχολείου:  https://fb.me/e/3uMfFt12f ενώ οι δραστηριότητες του σχολείου αναρτώνται σταδιακά στο κανάλι του σχολείου στο YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UCVgSRr7xI4QmmKcmMaWPaSQ και στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://lyk-moudr.les.sch.gr

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και στις 24 Μαρτίου 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση, που θα συνδιοργανωθεί διαδικτυακά με το αδελφοποιημένο σχολείο Albert Park College της Μελβούρνης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey