Επόμενη συνάντηση του προγράμματος τον Ιούνιο στη Βουλγαρία

Το Γυμνάσιο Πέτρας στη Λετονία και Εσθονία με το πρόγραμμα Erasmus+

13/05/2022 - 08:30 Ενημερώθηκε 13/05/2022 - 09:45

Στην Εσθονία και τη Λετονία  βρέθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου της Πέτρας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Τα Erasmus+, είναι Ευρωπαϊκά προγράμματα που προωθούν την συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ανταλλαγή καινοτόμων μεθόδων μάθησης μεταξύ των συμμετεχόντων και την κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η  επόμενη συνάντηση  του προγράμματος είναι τον Ιούνιο στη Βουλγαρία.

Οι συμμετέχοντες μαθητές έρχονται σε επαφή με συμμαθητές τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες  και υποδέχονται στον τόπο τους μαθητές από άλλες χώρες της Ευρώπης και υλοποιούν από κοινού εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Οι συντονιστές καθηγητές

«Charity Achieves Results with Erasmus+»  

Το πρόγραμμα  που λαμβάνει μέρος το γυμνάσιο Πέτρας έχει τίτλο  «Charity Achieves Results with Erasmus+»   =  Το Εράσμους+ βοηθά την Φιλανθρωπία και υλοποιείται μεταξύ του Γυμνασίου Πέτρας και σχολείων της Εσθονίας, της Τουρκίας, της Πορτογαλίας, της Βουλγαρίας  και της Ιταλίας.  

Στο Ταλίν της Εσθονίας
Από την επίσκεψη στην Εσθονία

Οι μαθήτριες που πήραν μέρος στην επίσκεψη αυτού του προγράμματος σε Λετονία και Εσθονία 1 με 7 Μαΐου 2022 ήταν οι Γιασεμή Αγγελή, Θεανώ Γεωργέλλη,  Μελίνα- Έβελιν Καγιόγλου και  Όλγα Σιμινή με υπεύθυνους καθηγητές τον Δημήτριο Νταλώση (Γυμναστής) και την Παναγιώτα Θηβαίου (Αγγλικών).

Από την επίσκεψη στη Λετονία

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εργαστηριακές ασκήσεις και παρουσιάσεις στο σχολείο, επισκέψεις, στο θέατρο και στο Μουσείο της πόλης.

Ακόμη έγινε επίσκεψη σε φάρμα ζώων Αλπάκα.Το Αλπάκα είναι μηρυκαστικό ζώο τα οποία εκτρέφονται για το τρίχωμά τους, με το οποίο υφαίνονται υφάσματα και βελούδα.

Από την επίσκεψη σε φάρμα Αλπάκα

Με ferryboat έγινε επίσκεψη στο νησί Κίχνου και το μουσείο του και με τα ποδήλατο έγινε ο γύρος του νησιού (10 χιλιόμετρα) και σύμφωνα με τον σκοπό και την ιδέα του προγράμματος (Φιλανθρωπία) με την συμμετοχή όλων των παιδιών του προγράμματος προσφέρθηκε εθελοντικά η βοήθειά τους στη μεταφορά καυσόξυλων για την βοήθεια ηλικιωμένου ζευγαριού.

Βοήθεια για την μεταφορά καυσόξυλων του ηλικιωμένου ζευγαριού

Εξαιρετικές ήταν οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες των συμμετεχόντων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey