Οι μαθητές εμπνέονται από Θεόφιλο και Μπότσαρη

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης συμμετέχει στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό Python [Vid]

26/03/2021 - 09:33 Ενημερώθηκε 30/03/2021 - 11:20

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης συμμετέχει ενεργά στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό Python, της WRO Hellas. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποκτήσουν οι μαθητές δεξιότητες προγραμματισμού χρησιμοποιώντας την γλώσσα #Python​​.

Οι μαθητές εμπνέονται από τον Μυτιληνιό ζωγράφο Θεόφιλο και έναν από τους ήρωές του τον Μάρκο Μπότσαρη. «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φτωχός φουστανελάς που είχε τη μανία να ζωγραφίζει. Τον έλεγαν Θεόφιλο. Τα πινέλα του τα κουβαλούσε στο σελάχι του, εκεί που οι πρόγονοί του ‘βάζαν τις πιστόλες και τα μαχαίρια τους. Τριγύριζε στα χωριά της Μυτιλήνης, τριγύριζε στα χωριά του Πηλίου και ζωγράφιζε. Αρκετοί πίνακές του είχαν ως θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Ένας από αυτούς ήταν η προσωπογραφία του Ήρωα του 1821, Μάρκου Μπότσαρη» αναφέρει η ανακοίνωση. Οι μαθητές της Ά Τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης εμπνέονται, υπολογίζουν και προγραμματίζουν κάνοντας πράξη τα λόγια του Μάρκου Μπότσαρη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε: «Τι κάνει έναν άνθρωπο διπλωμάτη;», απάντησε: «Εκείνος που είναι αδύναμος, γίνεται πολυμήχανος»!

«Το αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερης συνύπαρξης της Ιστορίας, της Τέχνης και της Τεχνολογίας ήταν εντυπωσιακά και αποτελούν ύστατο φόρο τιμής σε όλους εκείνους που έδωσαν την Ζωή τους και πάλεψαν για να είμαστε εμείς Ελεύθεροι. Σε όλους εκείνους, που διαφύλαξαν και διατήρησαν την πολιτιστική και πολιτισμική μας ταυτότητα!» αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Ο διαγωνισμός

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της ευρωπαϊκής ιστορίας του 19ου αιώνα, καθώς ήταν η αφετηρία για τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με αφορμή την επανάσταση του 1821 σχεδιάστηκαν διάφοροι πίνακες με στιγμές και προσωπογραφίες από ηγετικές μορφές της Ελληνικής επανάστασης. Αυτή είναι και η ιδέα για τον διαδικτυακό διαγωνισμό. Στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε την προσπάθεια του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey