Ενώ ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ και αναμένονται των ΓΕΛ για Λέσβο και Χίο

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης δηλώνει ότι η υπόθεση της ποσόστωσης για τους φετινούς υποψήφιους στις Πανελλήνιες έχει δρομολογηθεί και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για γονείς και μαθητές Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης δηλώνει ότι η υπόθεση της ποσόστωσης για τους φετινούς υποψήφιους στις Πανελλήνιες έχει δρομολογηθεί και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για γονείς και μαθητές

Την εξαγγελθείσα ποσόστωση ζητούν οι γονείς

07/07/2017 - 15:18 Ενημερώθηκε 07/07/2017 - 15:19

 Ειδικές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις το 2017 από τη Λέσβο ζητούν με επιστολή τους προς το Υπουργείο Παιδείας γονείς τελειόφοιτων του Νομού Λέσβου. Το αίτημά τους είναι σημαντικό και πρέπει να σημειώσουμε ότι αφενός είχε προηγηθεί επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Λέσβου και αφετέρου το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας είχε εξαγγείλει ότι θα τεθεί ξεχωριστή ποσόστωση για τους Λέσβιους και Χιώτες υποψήφιους. Μάλιστα, μερίδα γονέων συναντήθηκε χτες με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη εκφράζοντας την αγωνία τους. Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή αναμένονται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες των ΕΠΑ.Λ. Διευθύνσεων Λέσβου και Χίου στα Επαγγελματικά Λύκεια και από Δευτέρα στα Γενικά Λύκεια.

«Με γνώμονα την άμβλυνση των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι μαθητές των Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12/6/2017, ζητάμε για τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Δ.Δ.Ε. Λέσβου οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2016-2017 να ισχύσει το μέτρο της ποσόστωσης, μέτρο που άλλωστε έχει ήδη ισχύσει για τους μαθητές της Κεφαλονιάς (σ.σ. με ποσόστωση 0,5%) μετά τους σεισμούς του 2014 για δύο συνεχόμενα σχολικά έτη (και για τους μαθητές της Ερίσου και της Ιθάκης για τρία έτη), για τους μαθητές της Λευκάδας για δύο έτη και για τους μαθητές της Καλαμάτας για οκτώ συναπτά έτη (1993-2001) μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1993», τονίζουν οι γονείς.

«Θεωρούμε παντελώς δίκαιο να εφαρμοστεί το μέτρο με αποκλειστικό σκοπό να ενισχυθούν οι πληγέντες υποψήφιοι της σεισμόπληκτης Λέσβου που εξαιτίας του σεισμού δεν εξετάστηκαν σε μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων από 12-6-2017 και μετά όπως οι υποψήφιοι της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και εξαιτίας των μετασεισμών έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στη μελέτη και στον στόχο τους. Στο πλαίσιο της ισοπολιτείας και της ισονομίας ζητάμε από τον κ. υπουργό να εφαρμόσει συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα όπως είχε προβλεφθεί και το 2014 για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς, το 2015 για τη Λευκάδα και να υπάρξει ειδικό καθεστώς για την εισαγωγή των υποψηφίων από τη Λέσβο (π.χ. ποσόστωση, επιπλέον θέσεις εισακτέων σε κάθε σχολή κ.λπ.). Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι θέσεις που προβλέπονται από το μέτρο της ποσόστωσης είναι καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και επομένως οι υποψήφιοι από τη Λέσβο, εάν ισχύσει το μέτρο αυτό, δεν θα “υφαρπάξουν” καμία θέση από τους συνυποψήφιούς τους απ’ όλη την Ελλάδα», προσθέτουν.

Και καταλήγουν: «Επειδή οι εξετάσεις τελείωσαν και αναμένουμε τις βαθμολογίες προκειμένου οι υποψήφιοι να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους χωρίς να έχει περάσει η σχετική τροπολογία για τους υποψηφίους της Λέσβου για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, ζητάμε από τον κ. υπουργό την άμεση υλοποίηση της υπόσχεσής του για να μπορέσουν τα παιδιά μας να προχωρήσουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο».

 

Ο Α. Καλάργαλης

«Όπως εξήγησα και στους γονείς, από την επομένη των σεισμών ελήφθησαν κάποιες πρωτοβουλίες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, οι οποίες υλοποιούνται από το Υπουργείο βήμα βήμα. Είναι προφανές ότι, εφόσον έχει εξαγγελθεί η ποσόστωση, αυτό θα γίνει με την τροποποίηση ενός νόμου. Αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα τους υποψηφίους να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους», τόνισε στο «Ε» ο κ. Καλάργαλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey