FOLLOW US

Παιδεία

  • Δύο μαθήτριες κλειδωμένες και όρθιοι μαθητές στο σχολικό!
Τι συμβαίνει στην Άγρα και με την ανοχή ποιων;

 

Δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Καπιωτά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου της Άγρας. Η πρώτη αφορά δύο μαθήτριες που κλειδώθηκαν στην τάξη (!) από εκπαιδευτικό μετά το πέρας του μαθήματος. Η δεύτερη αφορά το ότι για πολλές ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δύο μαθητές έστεκαν όρθιοι κατά τη μεταφορά τους με το σχολικό, με αποτέλεσμα να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο. 

Απίστευτα τα παραπάνω περιστατικά που διηγούνται γονείς στην εφημερίδα μας για τις συνθήκες που βιώνουν μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Άγρας, οι οποίοι ζητούν να δοθεί ένα τέλος στην «αμέλεια» και αδιαφορία χρόνων που δείχνουν οι αρμόδιοι για το ακριτικό σχολείο. Τα περιστατικά κυκλοφόρησαν ως συζητήσεις και καταγγελίες στα καφενεία του χωριού, του Μεσοτόπου, αλλά και στο Ταβάρι και ήταν τόσο έντονες που μας ανάγκασαν να απευθυνθούμε… αρμοδίως για να διασταυρώσουμε το ρεπορτάζ. Μάλιστα οι ντόπιοι λένε ότι έχουν φτάσει στο αμήν γιατί θεωρούν ότι «εδώ και δεκαετίες το σχολείο της Άγρας παραμελείται. Είμαστε μακριά και θεωρούν ότι δεν θα μαθευτεί τίποτα».

Τις κλείδωσε μέσα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς του Συλλόγου της Άγρας, στις 13 Σεπτεμβρίου μετά τη λήξη του μαθήματος, δύο μαθήτριες δεν μπορούσαν να βγουν από την τάξη γιατί είχαν κλειδωθεί (!) από εκπαιδευτικό (!). Αφού έβαλαν τις φωνές, άλλος εκπαιδευτικός που τύχαινε να περνά απ’ έξω, τις άκουσε και ξεκλείδωσε, όπως εξήγησε στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Παντελής Βακάλης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθήτριες που είναι μόλις στην Α’ Γυμνασίου, δηλαδή μόλις 12-13 χρόνων έτρεμαν, καθώς νόμιζαν ότι δεν θα μπορούν να φύγουν από το σχολείο. Το να κλειδώνονται μαθητές μέσα στην τάξη, ανεξαρτήτως προθέσεων, εκτός από απαράδεκτο παιδαγωγικά είναι άκρως επικίνδυνο! Εξάλλου, την ίδια χρονική περίοδο σε σχολείο της Γλυφάδας στην Αθήνα, μαθητής του δημοτικού για να βγει από την κλειδωμένη αίθουσα, ανέβηκε σε θρανίο και πήδηξε από το παράθυρο, από ύψος 4 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να νοσηλευτεί.

Όρθιοι στο σχολικό!

Το άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο μπορεί να βρει στο εδώλιο τόσο τον διευθυντή του σχολείου, όσο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που εμπλέκεται στη μεταφορά των μαθητών- αλλά -το χειρότερο- μαθητές στο Νοσοκομείο (!) είναι το γεγονός ότι δύο μαθητές για πολλές μέρες έστεκαν όρθιοι κατά τη μεταφορά τους με το σχολικό από τον Μεσότοπο στην Άγρα. Αφήνουμε έξω τις επικίνδυνες στροφές και το τι μπορεί να συμβεί κατά τη μεταφορά ανηλίκων με λεωφορείο για να επισημάνουμε το τραγελαφικό της υπόθεσης. Σύμφωνα με τους γονείς, τις δύο θέσεις, μέχρι πρότινος «καταλάμβαναν» δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου! Μάλιστα ο ένας από τους δύο, φέρεται να είναι αυτός που κλείδωσε τις μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου. Και σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εν λόγω φαινόμενο, να στέκουν μαθητές όρθιοι, ώστε να κάθονται οι καθηγητές του έχει επαναληφθεί πολλάκις στο παρελθόν!

«Δεν έγινε και τίποτα»;

Σύμφωνα με τον κ. Βακάλη, κατά την ενημέρωση που έγινε στον κ. Καπιωτά σχετικά με τα δύο προαναφερθέντα και σοβαρότατα περιστατικά, ο δεύτερος φέρεται να απάντησε ότι «Δεν έγινε και τίποτα»! Ωστόσο, επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκείνος είπε στο «Ε» ότι τα παραπάνω «αφορούν διοικητικά θέματα που παίρνουν τον δρόμο τους». Επίσης, ο κ. Καπιωτάς σχολίασε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα όταν το λεωφορείο είναι 50 θέσεων και οι μαθητές είναι 53». 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 10:45
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top