Επέστρεψαν σπίτια τους τα επτά άτομα, που είχαν τεθεί προληπτικά σε «καραντίνα», μετά το άνοιγμα του ύποπτου φακέλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τελικώς, βιομηχανική ερεθιστική σκόνη

11/01/2019 - 13:00

Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του Χημείου του Κράτους διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν και δόθηκαν σχετικές οδηγίες στα ΕΛΤΑ, καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και κατόπιν αυτών, από το μεσημέρι και μετά ενημερώθηκαν οι Αρχές για την ύπαρξη 17 συνολικά τέτοιων φακέλων πλην του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας, όπου επίσης επτά υπάλληλοι ζήτησαν προληπτικά να μεταφερθούν και εκείνοι στο Νοσοκομείο, ενώ ακόμη 7 άτομα παρέμειναν για λίγο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και στη συνέχεια τους επιτράπηκε να αποχωρήσουν.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν ανάλογα περιστατικά στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, όπου δύο άτομα ζήτησαν να πάνε στο Νοσοκομείο προληπτικά καθώς άνοιξαν τον φάκελο, στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα, στη σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) στην Καλογρέζα, στο Πανεπιστήμιο της Κοζάνης όπου ο φάκελος πήγε το δεύτερο 10ημερο του Δεκεμβρίου. Εκεί τον έσκισαν, τον άνοιξαν, τον πέταξαν και κράτησαν μόνο τα γραμματόσημα. Σήμερα κατόπιν του ντόρου που προκλήθηκε ενημέρωσαν τις Αρχές, ενώ παρελήφθη και δεύτερος φάκελος, στο διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα, όπου εντοπίστηκε και κρατήθηκε φάκελος με παραλήπτη καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είχε παραληφθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

Από την Αντιτρομοκρατική θεωρούν πρωτίστως ότι στόχος των δραστών ήταν η πρόκληση πανικού και ντόρου και όχι η πραγματική απειλή, αφού υπάρχουν περιπτώσεις ημέρες πίσω που αν περιελάμβαναν μία πραγματική απειλή θα είχαν προκληθεί προφανείς επιπτώσεις στην υγεία των παραληπτών, κάτι που δεν έχει συμβεί. Βεβαίως ανέμεναν και εκείνοι τα αποτελέσματα του Χημείου του Κράτους για να σχηματίσουν πληρέστερη εικόνα, που τους επιβεβαίωσε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey