FOLLOW US

Παιδεία

  • Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα υπουργείου Παιδείας στη Λέσβο με μποναμά 350.000 ευρώ για τα σχολικά κτήρια
Συναντήθηκε και ευχαρίστησε για τη δωρεά τον Π. Παρασκευαϊδη
Ο ΓΓ του υπ. Παιδείας με τον κ. ΠαρασκευαΪδη και τον κ. Καλάργαλη

Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας,Γεώργιος Αγγελόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λέσβο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Την επίσκεψή του ξεκίνησε απευθύνοντας χαιρετισμό, κηρύσσοντας έτσι την έναρξη της επιμορφωτικής δράσης RELANG: «Relating language curricula, tests and examinations to the Common European Framework of Reference» που υλοποιείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με Συντονιστή τον Σχολικό Σύμβουλο Αγγλικής γλώσσας Βορείου Αιγαίου Αγάπιο Οικονομίδη. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε δομές εκπαίδευσης της Μυτιλήνης, ενώ πραγματοποίησε και συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Λέσβου. 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, το 5ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, καθώς και το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης όπου συνομίλησε με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Επίσης, συναντήθηκε με τους Διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Αικατερίνη Στρατάκη και Μιχάλη Καπιωτά, παρουσία των Προϊσταμένων Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Σταυρούλας Λυκιαρδοπούλου και Ευστράτιου Αναγνώστου.

Στον Π. Παρασκευαϊδη

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Παναγιώτη Παρασκευαΐδη στην οικία του, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την πράξη του να παραχώρησε κτηματική-οικοπεδική έκταση επτά στρεμμάτων στην περιοχή της Σουράδας στο νότιο τμήμα της πόλης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση σχολικής στέγης, και για την προσφορά του στη δημόσια εκπαίδευση από τις θέσεις του φιλολόγου, του Διευθυντή σχολικής μονάδας, του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Σχολικού Συμβούλου.

Την ίδια ημέρα, παραβρέθηκε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα «Ένα βήμα μπροστά: Βιωματικό Σεμινάριο για την Εκπαίδευση των Προσφύγων», το οποίο υλοποίησαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και οι Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων Λέσβου του ΥΠΠΕΘ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και συζήτησε μαζί τους θέματα που σχετίζονται με την υποστήριξη των σχολικών μονάδων όπου φοιτούν μαθητές πρόσφυγες.

 

350.000 ευρώ για τα σχολικά κτήρια

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέσβου  Σπύρο Γαληνό, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας  Μιχάλη Ταμβακέλλη, τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνο Κατσαρό και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λέσβου Παναγιώτη Κατσαβέλη και συνομίλησε μαζί τους για θέματα κοινής ευθύνης. Αφού οι εκπροσώποι της Δημοτικής Αρχής παρουσίασαν τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί και εξέθεσαν τις ανάγκες που σχετίζονται με τη σχολική στέγη, ο Γενικός Γραμματέας έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 350.000 ευρώ για έργα στα σχολεία και θα συνδράμει τον Δήμο Λέσβου στην εκπόνηση μελετών για την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

 

Τη διήμερη περιοδεία του ολοκλήρωσε με επισκέψεις στο παράρτημα του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης το οποίο λειτουργεί εντός του Κέντρου Φιλοξενίας ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ Λέσβου, καθώς και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπαιδευτικούς και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας αλλά και εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανισμών που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα, τονίζοντας σε όλους τη σημασία μιας συνεπούς συνεργασίας με όλους τους φορείς με στόχο την καλύτερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 16:30
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top