Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου

Στο Πολυτεχνείο ο Ιρανός μαθητής που πρωταγωνίστησε στις φετινές πανελλήνιες

28/07/2022 - 19:00 Ενημερώθηκε 28/07/2022 - 21:06

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται ο 19χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2022.

Ο Ιρανός Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκι είναι ο πρωταγωνιστής των φετινών πανελληνίων, όχι μόνο για τις υψηλές του επιδόσεις, αλλά γιατί κάτω από δύσκολες κοινωνικοοικονομικοπολιτικές συνθήκες κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να επικεντρωθεί στον στόχο και να πετύχει.  20 Φυσική, 20 Μαθηματικά, 19,5 Χημεία και 13,5 Έκθεση αυτούς τους βαθμούς συγκέντρωσε ο μαθητής της Θετικής Κατεύθυνσης με πρώτη επιλογή την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Ήρθε με την οικογένειά του στην Λέσβο, με βάρκα από την Τουρκία, τον Αύγουστο του 2019, έμεινε στον καταυλισμό της Μόριας για κάποιους μήνες, έπειτα στον Δημοτικό του Καρά Τεπέ και όταν έκλεισε μεταφέρθηκαν σε εκείνον που δημιουργήθηκε στο πεδίο βολής.

«Δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Είχα πολύ υποστήριξη και από τους δασκάλους και από τους συμμαθητές. Αν δεν ήταν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι δεν θα ήμουν εγώ εδώ σήμερα» είχε πει στο «Ε» λίγο μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης εκείνο το χαμόγελο ευτυχίας και της ευγνωμοσύνης ταυτόχρονα.

Τον Ιρανό πρόσφυγα συνεχάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ο δεύτερος του έκανε γνωστό ότι μέσω του ιδρύματος «Ευστρατίου» θα εξασφαλιστεί υποτροφία Ι οικονομική στήριξη στον  Κουρό Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκι καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών του καθώς και στέγη.

*To βίντεο είναι από την συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογράφο του ΕΜΠΡΟΣ Ανδρονίκη Κουτσαβλή λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey