Στο πλαίσιο επιμόρφωσης των σπουδαστών της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μυτιλήνης

O Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης, Αθανάσιος Ιατρίδης O Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης, Αθανάσιος Ιατρίδης Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Στο εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νωπού Γάλακτος Λέσβου οι σπουδαστές του Τμήματος Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας

30/01/2023 - 14:30

Οι σπουδαστές του τμήματος Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Μυτιλήνης επισκέφτηκαν το εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νωπού Γάλακτος Λέσβου (Ε.Ε.Π.Ν.Γ) του οργανισμού ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με έδρα το  Κάτω-Τρίτος  και ενημερώθηκαν για το τρόπο που διενεργείται ο έλεγχος στη ποιότητα νωπού γάλακτος μέσω των αναλύσεων.

Οι σπουδαστές μας κατανόησαν το σημαντικό ρόλο που έχει το εργαστήριο με τη παρακολούθηση και επαλήθευση των απαιτήσεων της κοινοτικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την ποιότητα του παραγόμενου γάλακτος, ασκώντας με επιτυχία τον εποπτικό ρόλο που απαιτείται και την απαραίτητη υποστήριξη στην ανάπτυξη του κλάδου της ελληνικής γαλακτοκομίας.

Άντλησαν πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι παραγωγοί γάλακτος να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων της κτηνοτροφικής τους μονάδας μέσω του πληροφοριακού συστήματος, με την εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ», λαμβάνοντας πληροφορίες κάθε δειγματοληψίας για να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες αν χρειάζεται με σκοπό βελτίωση της ποιότητας του νωπού γάλακτος.

«Ευχαριστούμε θερμά τη προϊσταμένη του εργαστηρίου Ε.Ε.Π.Ν.Γ κ. Χονδρού Μαρία για την ευκαιρία που έδωσε στους σπουδαστές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να λύσουν τυχόν απορίες πάνω στον έλεγχο ποιότητας νωπού γάλακτος» αναφέρει στο δελτίο Τύπου ο Διευθυντής της Σχολής Αθανάσιος Ιατρίδης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey