FOLLOW US

Παιδεία

  • Ανακωχή μέχρι νεωτέρας μεταξύ 2ου ΓΕΛ και Πειραματικού
Παραδόθηκαν οι αίθουσες στο 2ο ΓΕΛ
Από τη διαμαρτυρία των γονέων του 2ου ΓΕΛ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Διεκόπησαν μέχρι νεωτέρας οι διαμάχες για τις αίθουσες μεταξύ 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης και Πειραματικού Λυκείου. Μετά την έγγραφη εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αριστείδη Καλάργαλη, η διευθύντρια του Πειραματικού παρέδωσε χτες στο άλλο σχολείο τα κλειδιά για τις δύο αίθουσες, ώστε να στεγαστούν οι μέχρι πρότινος υπεράριθμοι μαθητές. Κι έτσι μπορεί προς το παρόν, να υπάρχει ανακωχή, το θέμα όμως που «καίει» το Πειραματικό είναι η αντίδραση της διοίκησης των Πειραματικών σχολείων για το γεγονός ότι το τελευταίο θα έχει δύο λιγότερες αίθουσες, γεγονός που ενδεχομένως να το καταστήσει «εκτός» της λίστας των Πειραματικών και να χάσει έτσι τον τίτλο του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μοναδικό Πειραματικό Λύκειο στο Αιγαίο.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Πέμπτη γονείς μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης βγήκαν «στο πόδι» και με το δίκιο τους, καθώς ενημερώθηκαν λίγες ημέρες νωρίτερα ότι θα πρέπει τα παιδιά τους να μετεγγραφούν υποχρεωτικά σε άλλο σχολείο, ελλείψει αιθουσών του 2ου ΓΕΛ. Στο «στόχαστρο» μπήκε το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης το οποίο δεν παραχωρούσε δύο αίθουσες, κι όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, όχι για το «γινάτι» της διεύθυνσης, αλλά επειδή πρέπει να έχει συγκεκριμένο αριθμό αιθουσών (σ.σ. 9 διδακτικές αίθουσες, εκτός των εργαστηρίων), ώστε να παραμένει το σχολείο «Πειραματικό».

Υπήρξε αδράνεια

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Πειραματικού Λυκείου, Γεωργία Σκαλοχωρίτου, το «πρόβλημα ξεκινά εδώ και μήνες». Από την αίτηση εγγραφών την περασμένη Άνοιξη για την επερχόμενη σχολική χρονιά καθίσταντο σαφές ότι το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης είχε περισσότερη «ζήτηση» από τις προσφερόμενες θέσεις και αίθουσες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης είχε ζητήσει κατ’ εφαρμογή παλιότερης οδηγίας, προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσει στις απαραίτητες μετεγγραφές, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στέγασης των μαθητών. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι παρά τα συνεχόμενα έγγραφα της προϊστάμενης διεύθυνσης προς την υφιστάμενη, αυτό δεν έγινε ποτέ. Και το προαναφερθέν, ενώ άλλα Λύκεια έχουν «κενές» θέσεις. Ας σημειωθεί από το 2012 με απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για το στεγαστικό ζήτημα των σχολείων ορίζεται ο αριθμός των μαθητών ανά σχολείο, καθώς και ότι αυτόματα γίνονται μετεγγραφές στα πλησιέστερα σχολεία σε περίπτωση που κάποιο από αυτό είναι υπεράριθμο.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός παρενέβη προκειμένου να παραχωρηθούν οι αίθουσες του Πειραματικού -με τη λογική ότι περίσσευαν- στο 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και σύμφωνα με σχετικό άρθρο του «Καλλικράτη» για την αρμοδιότητά του. Εν τούτοις, η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι το εν λόγω άρθρο αφορά μόνο σχολεία-κτήρια που έχει νοικιάσει ο δήμος για τη στέγαση των σχολείων, και όχι όλα τα σχολεία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ακύρωση της απόφασης του Δημάρχου. Πάντως οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ που την περασμένη Παρασκευή βρέθηκαν χωρίς τάξη να παραμένουν στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού ΓΕΛ, χτες μπήκαν στις αίθουσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 16:17
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top