Ενημερωτική δράση στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβάλλοντος

«Οικολογικό -Ενεργειακό αποτύπωμα» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

09/06/2021 - 13:06

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με αφορμή την  Ημέρα Περιβάλλοντος οργάνωσε ενημερωτική δράση με θέμα : «Οικολογικό  -Ενεργειακό αποτύπωμα». Η ενημέρωση έγινε από τον καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου  Ιωάννη Σπιλάνη.

Το ενεργειακό αποτύπωμα αφορά τον τρόπο που μετράμε τις επιδράσεις που προκαλούν πάνω στη Γη οι ανθρώπινες δραστηριότητες και  προσδιορίζει  τις επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή.

Η  απεικόνιση-κατανόηση ορίστηκε μέσω ενός διαδραστικού παιχνιδιού όπου οι μαθητές διένυαν έναν αγώνα δρόμου, που σε κάθε διαδρομή υπήρχαν επιλογές προϊόντων μεταφορών, τροφικών συνηθειών.

Καλούνταν να επιλέξουν την κατηγορία αποτυπώματος :μικρό-μεσαίο-μεγάλο.

Μέσα από αυτό αποκόμισαν στοιχεία βελτίωσης της οικολογικής τους καθημερινότητας και απέκτησαν προβληματισμούς χρήσης των διαθέσιμων πόρων του πλανήτη ώστε η επιβάρυνση να είναι μικρότερη.

 «Ευχαριστούμε το Τμήμα Περιβάλλοντος και τον κύριο Σπιλάνη που ανταποκρίθηκε με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο στο κάλεσμα του σχολείου μας, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του Σχολείου.


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey