Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μαθαίνουν να επεξεργάζονται τα προϊόντα του τόπου τους

Οι μερακλήδες της Λουτρόπολης Θερμής

30/03/2021 - 20:48

Δεν υπάρχει σπουδαιότερη μάθηση από αυτή που γεννάει στα παιδιά την αγάπη για τον τόπο τους, την ιστορία του, τα προϊόντα του, την φύση του. Ίσως γιατί αυτή η μάθηση κάνει τα παιδιά να βλέπουν με άλλο τρόπο τα πράγματα γύρω τους.  Όταν συλλαμβάνεις πληροφορίες για το κάθε τι που σε πλαισιώνει εκτιμάς τον τόπο σου διαφορετικά.

Ενδεχομένως μεγάλη εισαγωγή για να αναφέρουμε ότι στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής ευδοκιμεί ένας τρόπος μάθησης που ξεφεύγει από τα στενά όρια που οι περισσότεροι έχουμε μάθει. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρουσιάζονται δραστηριότητες μέσα από τις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν για τον τόπο τους, την ιστορία του κά. Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι καρποί του, τα πορτοκάλια Θερμής.

Στα μέσα του Φλεβάρη μαθητές και δάσκαλοι άρχισαν το μάζεμα των πορτοκαλιών από τα εσπεριδοειδή της σχολικής τους αυλής. Μια και δεν μπορούσαν λόγω κορωνοϊού να τα καταναλώσουν άμεσα, αποφάσισαν να τα κάνουν γλυκά κουταλιού,  χυμούς,  μαρμελάδες και  λικέρ. Βέβαια η νέα καραντίνα δεν βοήθησε και τόσο την ιδέα αυτή.  

Τα γλυκά και οι χυμοί του σχολείου όμως γίνανε χάρη σε τρεις  χρυσοχέρες νοικοκυρές  της Θερμής , παλιές μαθήτριες του σχολείου,  που τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους είναι τώρα  μαθητές στο ίδιο σχολείο. Πρόκειται για την Ντίνα Δούλου , την Βάσω Μαντζουράνη  και την Μαρία  Ταρρού.


«Εμείς εν τω μεταξύ ετοιμάσαμε τις ετικέτες για τα βαζάκια με φωτογραφίες μαθητών την ώρα, που μαζεύουν πορτοκάλια, ύστερα από έγκριση των γονέων τους» αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Τα παρασκευάσματα θα δοθούν σαν δώρα σε φίλους και ανθρώπους, που  έχουν στηρίξει, με οποιοδήποτε τρόπο, τις δραστηριότητές του σχολείου τα τελευταία χρόνια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey