Στις τριήμερες εργασίες της ΚΣΤ’ Συνόδου της Βουλής

Ο μαθητής Βασίλης Μηλιάδης από το ΓΕΛ Μούδρου Ο μαθητής Βασίλης Μηλιάδης από το ΓΕΛ Μούδρου Φωτογραφία: Διεύθυνση ΓΕΛ Μούδρου

Ο Βασίλης Μηλιάδης από το ΓΕΛ Μούδρου εκπροσώπησε το Βόρειο Αιγαίο στην Βουλή των Εφήβων

22/07/2022 - 10:30

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου Λήμνου συμμετείχε εκπροσωπώντας το Βόρειο Αιγαίο στις τριήμερες εργασίες της ΚΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων (13-15 Ιουλίου 2022), που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά. Ο μαθητής μας Βασίλης Μηλιάδης εκπροσώπησε επάξια το σχολείο και συμμετείχε σε πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις μεταξύ εφήβων και ειδικών.

Την πρώτη ημέρα έγινε μια γενικότερη γνωριμία με το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε και δόθηκε έμφαση στη σημαντικότητα και την αμεσότητα που αυτό έχει, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της καθημερινότητας. Το κλίμα υπήρξε  οικείο και τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση σχετίζονταν  με τον ρόλο του διαδικτύου και την προστασία της ελευθερίας του λόγου.

Στη συνέχεια οι έφηβοι βουλευτές χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, με τον Βασίλη Μηλιάδη να συμμετέχει σε εκείνη που σχετιζόταν με τον κόσμο του διαδικτύου, βάσει όσων είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στις συναντήσεις της ομάδας εργασίας στο σχολείο. Οι ερωτήσεις που προέκυψαν τέθηκαν προς συζήτηση με τους ειδικούς στη δεύτερη συνάντηση της επόμενης ημέρας, όπου και οι ομάδες έργου προετοίμασαν τα κείμενα που θα παρουσιάζονταν στην ολομέλεια της Παρασκευής, 15 Ιουλίου 2022.

Σε αυτή τη συνεδρίαση, στην οποία προήδευσε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ζωντανή σύνδεση παρουσιάστηκαν οι ερωτήσεις και τα κείμενα των ομάδων. Στη συνεδρίαση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και παρευρέθηκαν πολλοί Υπουργοί. Η συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και οι έφηβοι βουλευτές έθεσαν πολλά και επίκαιρα ζητήματα.  Προηγήθηκε διαδικτυακή μουσική εκδήλωση από το Μουσικό σχολείο Αλίμου. Το υλικό της ΚΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του προγράμματος:

https://foundation.parliament.gr/el/vouli-ton-efivon/i-kst-synodos-2021-2022-0

«Συγχαίρουμε τον μαθητή μας για τη συμμετοχή του και ελπίζουμε η καλή παράδοση του σχολείου μας να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια» αναφέρει στο δελτίο Τύπου η διεύθυνση του σχολείου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey