Ανακοίνωση του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών

Να καταργηθεί άμεσα η υποχρεωτική διετής παραμονή στην θέση τοποθέτησής τους για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

23/08/2022 - 09:00

«Η διάταξη με την οποία οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται να παραμείνουν στις θέσεις τοποθέτησής τους για δύο έτη είναι ένα ακόμα δείγμα της αναλγησίας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το οποίο πλήττει καίρια χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Η Υπουργός κ. Κεραμέως επιμένει εμμονικά σε αυτή, παρά τις συνεχείς εγκλίσεις, τόσο της ΔΟΕ, όσο και των πρωτοβάθμιων σωματείων» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Λέσβου. Σε αυτό καλείται, μεταξύ άλλων, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αφουγκραστεί τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και να καταργήσει την υποχρεωτική παραμονή επί διετία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη θέση που τοποθετήθηκαν.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Η αναλγησία αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί δεν εξυπηρετεί στην πραγματικότητα καμία εκπαιδευτική ανάγκη. Κενά στα σχολεία υπάρχουν λίγο ή πολύ σε ολόκληρη την Ελλάδα και το να επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους τον δεύτερο χρόνο της υπηρεσίας τους δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος. Καλούμε την Υπουργό κ. Κεραμέως, η οποία κατά τα άλλα εμφανίζεται να κόπτεται για την υπογεννητικότητα, να αναλογιστεί ότι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες οι οποίοι/ες διορίζονται στις μέρες μας, βρίσκονται πια σε μια ηλικία κατά την οποία είτε επιθυμούν να κάνουν οικογένεια, είτε, εξαιρετικά συχνά, την έχουν φτιάξει ήδη, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται τα παιδιά τους να στερούνται τον ένα τους γονέα, αφού εκ των πραγμάτων πρέπει να ακολουθήσουν έναν από τους δύο στον τόπο διαμονής του/της.

Επιπρόσθετα, ο τρόπος κατανομής των κενών που προκύπτουν μέσα από την υποχρεωτική διετή παραμονή είναι στρεβλός και δημιουργεί αδικίες και έριδες μεταξύ των νεοδιόριστων του κάθε έτους. Οι περσινοί νεοδιόριστοι αισθάνονται, δικαίως, αδικημένοι, αφού βλέπουν τις θέσεις στις οποίες προσέβλεπαν να καλύπτονται από τους φετινούς νεοδιόριστους και επομένως τις ευκαιρίες για μια τοποθέτηση στον τόπο που επιθυμούν να εξανεμίζονται. Παρομοίως, οι φετινοί νεοδιόριστοι μπορεί να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα του χρόνου και όσο η διάταξη δεν καταργείται, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

  • Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αφουγκραστεί τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και να καταργήσει την υποχρεωτική παραμονή επί διετία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη θέση που τοποθετήθηκαν
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα της για να καταργηθεί η διάταξη αυτή. Να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να αναγκάσει την Υπουργό να εισακούσει τα αιτήματά μας.
  • Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους/στις νεοδιόριστους/ στες συναδέλφους μας και ενώνουμε τον αγώνα μας με τον δικό τους μέχρι την οριστική κατάργηση της διάταξης αυτής.

Η παρούσα πρόταση θα κατατεθεί προς ψήφιση από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών στην επόμενη συνεδρίαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey