Να επανεξεταστεί το ζήτημα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης ζητά η ΕΛΜΕ Λέσβου

«Να ανασταλεί η διαδικασία μεταστέγασης του Μουσικού»

24/08/2021 - 13:31

Με αφορμή το ζήτημα της μεταστέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, σε εγκαταστάσεις του κτηρίου του ΟΑΕΔ, στην Παναγιούδα, η ΕΛΜΕ Λέσβου, προβληματισμένη από τις σοβαρές καταγγελίες της σχολικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου που είδαν το φως της δημοσιότητας, καλεί τις αρμόδιες αρχές να αναστείλουν τη διαδικασία μεταστέγασης και να επανεξετάσουν το ζήτημα.

«Η επάρκεια και η καταλληλότητα των σχολικών κτηρίων αποτελεί σοβαρό και ουσιαστικό ζήτημα για την εκπαιδευτική κοινότητα ολόκληρου του νησιού. Η λειτουργία των σχολείων απαιτεί ασφαλείς χώρους, ικανούς να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι μαθητές δεν μπορούν να «στιβάζονται» ή να «εκτοπίζονται» σε ακατάλληλα κτήρια!» αναφέρουν τα μέλη της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ και συγκεκριμένα οι Γιάννης Συκάς, Μαρίνος Ηλιόπουλος, Πάνος Κρητικός, Λαμπρινή Τσακμάκη.

και προσθέτουν ακολούθως: «Οι σύγχρονες και σύνθετες μορφωτικές ανάγκες και εκπαίδευσης, οι ανάγκες υγιεινής και ασφάλειας, απαιτούν σύγχρονες στεγαστικές υποδομές, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και εξειδικευμένο προσωπικό». 

Τέλος καλούν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λέσβου, σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα, να μεριμνήσει εγκαίρως, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, για τα στεγαστικά προβλήματα όλων των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey