Τον Μάιο αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου για δημιουργία Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο

Μουσικό κουδούνι και  στην Καλλονή;

10/04/2021 - 14:08 Ενημερώθηκε 10/04/2021 - 14:46

Τον Μάιο αναμένεται να γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας αν θα γίνει αποδεκτό το αίτημα για δημιουργία Μουσικού Σχολείου στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Η Διευθύντρια Περιφερειακής  Εκπαίδευσης, Μαρία Παπαδανιήλ, σε δήλωσή της στο «Ε» είπε ότι έχει υποβληθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το αίτημα. «Είναι σε διαδικασία το Υπουργείο και θα απαντήσει τον επόμενο μήνα» είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που προτείνουμε την δημιουργία νέων σχολείων κλπ και μετά γύρω στον Μάιο βγαίνουν οι αποφάσεις». Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι σε αντίθεση με αυτή την δήλωσή της σε προηγούμενη η κ. Παπαδανιήλ, για το ίδιο ακριβώς θέμα, μιλώντας στο «Ε», είχε επισημάνει ότι δεν γίνεται να υπάρχουν δύο Μουσικά Σχολεία σε ένα νομό. «Ένα Μουσικό σε κάθε νομό» είχε πει χαρακτηριστικά τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς να αφήνει περιθώρια ίδρυσης νέας μονάδας. Μέσα από την πρόσφατή απάντησή της διαφαίνεται ότι το Υπουργείο, ενδεχομένως, εξετάζει σοβαρά την ίδρυση Μουσικού στην Καλλονή.   

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Τιμολέων Θεοφανέλλης, στη δήλωσή του άφησε να εννοηθεί ότι η περίπτωση δημιουργίας νέου Μουσικού Σχολείου στη Λέσβο, παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά θετικής γνωμοδότησης από το Υπουργείο. «Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, έκανε ένα αίτημα εμείς το κάναμε δεκτό το προωθήσαμε και περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα πει το Υπουργείο» και πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι θετικό για τα παιδιά της Δυτικής Λέσβου που κάθε μέρα κάνουν αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσουν στο Μουσικό της Μυτιλήνης. «Η Καλλονή έχει χώρους, ο Δήμος το θέλει γιατί να μην γίνει;» είπε χαρακτηριστικά.

Βαρελτζής: «Εγώ σκέφτομαι αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά της Δυτικής Λέσβου»

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Απόστολος Βαρελτζής, σε δήλωσή του τόνισε ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Ο χώρος του παλιού ΤΕΛ Καλλονής μπορεί να αξιοποιηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση, ενώ οι μαθητές της Δυτικής Λέσβου είναι αρκετοί για να γεμίσουν τις αίθουσες.

Στο παρελθόν το ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσικού Σχολείο στη Δυτική Λέσβο είχε εγείρει αντιδράσεις από την κοινότητα του Μουσικού της Μυτιλήνης, καθώς όπως υποστηρίχθηκε η δημιουργία νέου Μουσικού θα υποβάθμιζε το υπάρχον.  «Εγώ σκέφτομαι αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά της Δυτικής Λέσβου» είπε ο κ. Βαρελτζής σχολιάζοντας την άποψη αυτή και συμπλήρωσε: «Εμείς σταματάμε στη Δυτική Λέσβο, δεν εμπλεκόμαστε καθόλου με το Δήμο Μυτιλήνης».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού , Μαρούσα Τσαχάκη σε δήλωσή της είπε ότι το πρόβλημα που υπάρχει στο τόπο μας είναι ότι η πολιτεία έχει παρατημένο ήδη ένα Μουσικό Σχολείο στη Λέσβο, θέτοντας το ερώτημα πως θα αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey