FOLLOW US

Παιδεία

  • Κατατέθηκαν προτάσεις που θα εξετάσει η Επιτροπή , που προς το παρόν έλαβε προσωρινές αποφάσεις
«Μονώνουν» προς το παρόν το στεγαστικό του Μουσικού

Συνεδρίασε χτες στα γραφεία του πρώην Αθλητικού Γυμνασίου στο Γήπεδο, η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου με τους φορείς της εκπαίδευσης και της σχολικής κοινότητας για το μείζον ζήτημα των ημερών, την εξεύρεση στέγης για το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης. Το πρόβλημα φαίνεται ότι προς το παρόν θα… «μονωθεί». Με άλλα λόγια η Επιτροπή αποφάσισε άμεσα να προχωρήσει ο Δήμος στην ηχομόνωση κομβικών αιθουσών του Μουσικού, ώστε να μην υπάρχει η ενόχληση από την εκμάθηση των μουσικών οργάνων, τόσο για τους μαθητές του σχολείου όσο και τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, με το οποίο συστεγάζεται. Παράλληλα, και σε ό,τι αφορά τις άμεσες ενέργειες, θα εξεταστεί η πιθανή τοποθέτηση κι άλλης λυόμενης αίθουσας, αλλά και η αλλαγή χωροθέτησης των αιθουσών μετά από συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους καθηγητές των δύο σχολείων.

 

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση χτες το πρωί παρευρέθηκε ο Δήμαρχος  Σπύρος Γαληνός, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχάλης Ταμβακέλλης, ο Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Αριστείδης Καλάργαλης, ο Νίκος Χρυσάφης, δημοτικός σύμβουλος εκπροσωπώντας την παράταξη του «Άλλου Δρόμου», οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου, του Μουσικού Σχολείου, του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, οι διευθυντές των σχολείων, εκπρόσωποι των Συλλόγων Διδασκόντων και δύο μαθητές από κάθε 15μελές μαθητικό συμβούλιο. Αίσθηση έκανε η απουσία του Μιχάλη Καπιωτά, προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωπος του οποίου τόνισε ότι έλειπε στην Αθήνα.

Βολές  εκατέρωθεν...

Το κλίμα ήταν αρκετά συναινετικό, ωστόσο το μπαλάκι για τη λύση εκτοξεύονταν ανά πάσα κατεύθυνση. Καταρχήν σύμφωνα με τους παρευρισκομένους, ο κ. Καλάργαλης φαίνονταν αποστασιοποιημένος απέναντι στη «διαμάχη» των τελευταίων ημερών, την αντιπαράθεση για το ποιος θα μείνει στο κτήριο της Ακαδημίας, δηλαδή. Κι όπως εύλογα γίνεται κατανοητό, το κτήριο της Ακαδημίας είναι μήλον της έριδος: χωρά 500 μαθητές και 50 καθηγητές. Η πλευρά της δημοτικής Αρχής ζητά από όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να δώσουν εγγράφως τις ανάγκες των σχολείων, καθώς και την κατανομή των μαθητών στη Λέσβο. Με αυτό τον τρόπο θα φανούν και οι ανάγκες δυναμικότητας του κάθε σχολικού κτηρίου. Από την άλλη η πλευρά του «Άλλου Δρόμου» απέναντι στα όσα φοβάται η μεριά του 5ου ΓΕΛ (που στεγάζεται στην Ακαδημία) επισημαίνει ότι εξαρχής η πρότασή της έκανε λόγο για αλλαγή και μεταστέγαση του Μουσικού στην Ακαδημία «από τον Σεπτέμβριο». Συνεπώς, εκτιμά ότι κάποιοι κινδυνολογούν όταν αφήνουν αιχμές ότι εν όψει πανελλαδικών, θα μείνουν οι μαθητές με τα θρανία στο δρόμο με φόντο τη μετακόμισή τους.

Και προτάσεις για το μέλλον

Στην επιτροπή συζητήθηκε τόσο η αγορά οικοπέδου, όσο και το υπάρχον οικόπεδο στην Ουτζά, που είχε θέσει στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Στρατής Τζιμής. Εκτός από την Ακαδημία συζητείται και ο χώρος του ΟΑΕΔ, ενώ ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και το Κατσάνειο με τη στέγαση ενός μικρού σχολείου σε δυναμικότητα ή για τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δυστυχώς χτες δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Γαληνό για να μας εξηγήσει προς τα πού κλίνει.

Πάντως τη σχολική χρονιά που διανύουμε δεν θα γίνουν εκ βάθρων αλλαγές, θα αποφασιστούν όμως, σύμφωνα με την Επιτροπή, οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν τη νέα χρονιά. 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top