«Εθελοντισμός - Σχολείο - Κοινωνία»

Μια σπουδαία εκδήλωση από το Πειραματικό

30/03/2018 - 16:11

Για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με τη μεταμόσχευση του μυελού των οστών και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς πραγματοποιήθηκε , εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός - Σχολείο - Κοινωνία», στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου την Τετάρτη, 21 Μαρτίου. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι συνδιοργανωτές: Μαριάννα  Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Λαμπρινή Παπατσίμπα, Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων της Ελλάδας.

Για τη «συμβολή της Τεχνολογίας στην εξέλιξη της Ιατρικής» μίλησε ο Μιχάλης Μηνδρινός, PhD. Βιολόγος,  Πρόεδρος Sirona Genomics, πρώην Associate Director, Stanford Genome Technology Center. Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Παν. Αθηνών, έτος 1972. Για τη «σημασία της δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων - μυελού των οστών» η Ιωάννα Βαρελά, PhD. Βιολόγος, Εκπρόσωπος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Για τη «θεραπευτική χρησιμότητα της μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων» μίλησε ο Στυλιανός Καραδημητράκης, Ιατρός Αιματολόγος Πανεπιστημίου  Αθηνών, Επιμελητής  στο  NHS UK . Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Για την «Αιμοδοσία στο νησί μας και στην Ελλάδα σήμερα» μίλησε η Μαρία Ζερβού, Κοινωνική Λειτουργός, Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων  Σώματος  Νομού Λέσβου. Ο Δημήτριος Αϊβαλιώτης, Βιολόγος καθηγητής  Πειραματικού  ΓΕΛ Μυτιλήνης και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου του Πειραματικού  ΓΕΛ Μυτιλήνης, Γίτσα Δήμητρα και Μαθιουδάκη Ελπίδα μίλησαν για το θέμα: «Ρωτάμε το κόσμο σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey