Τα αιτήματα προς το Υπουργείο Παιδείας

Μέτρα προστασίας ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων μετά την αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία

12/11/2021 - 13:41

Να παρθούν άμεσα μέτρα στα σχολεία ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης μετά την έξαρση κρουσμάτων που παρουσιάζονται σε αυτά. Ειδικότερα σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ζητούν στις περιπτώσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχολική μονάδα  εκτός από τις χαρακτηρισμένες στενές επαφές με βάση τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.   να δίνεται η δυνατότητα (με την συναίνεση των γονέων ) για δωρεάν Rapid Test σε όλους τους μαθητές του τμήματος. Ακόμη ζητούν να υπάρχει ξεχωριστό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. για να διενεργεί τα TEST  (με την συναίνεση των γονέων ) στα σχολεία που υπάρχουν επιβεβαιωμένα  κρούσματα  και να εφαρμοσθούν και στα σχολεία τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους κλειστούς χώρους  που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες (αθλητικές, εμπορικές, κοινωνικές, πολιτιστικές κ.α. ) και αφορούν τα m2 ανά άτομο.

«Με βάσει τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. όταν εμφανίζεται επιβεβαιωμένο κρούσμα στο τμήμα δικαιούνται δωρεάν Rapid Test μόνο οι στενές επαφές  (δηλ. στα κοντινά θρανία ). Όμως η εύλογη ανησυχία που προκύπτει τόσο στους μαθητές του τμήματος όσο και στους γονείς , τους οδηγούν να κάνουν rapid test για το οποίο θα πρέπει να επιβαρυνθούν οικονομικά οι γονείς. Επιπλέον οι στενές επαφές αναγκάζονται να πηγαίνουν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του ΕΟΔΥ που σε πολλές περιπτώσεις απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από το σχολείο» σημειώνουν στο έγγραφό τους ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Καρέκος & ο γραμματέας Παναγιώτης Καρίπης και συνεχίζουν «Σε επικοινωνία που είχαμε με Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, στα σχολεία των οποίων εμφανίζονται αρκετά κρούσματα μας μετέφεραν τις ανησυχίες τους καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν κατά την διάρκεια της εφαρμογής των πρωτοκόλλων του Ε.Ο.Δ.Υ.  που ισχύουν στα σχολεία».

Σε αυτή σημειώνουν ότι με βάση τα στοιχεία που δίνονται  από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας του Δήμου Λέσβου σχετικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού  σε μαθητές του Δήμου Μυτιλήνης, διαπιστώνεται έξαρση και μεγάλη διασπορά στους μαθητές του Δήμου γι’ αυτό και ζητούν να παρθούν άμεσα μέτρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey