FOLLOW US

Παιδεία

  • Ζητούν να μη «ξεσπιτωθούν» για χάρη του Μουσικού σχολείου- σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής
Με τις ομπρέλες στον Δήμαρχο το 5ο ΓΕΛ!
Γέμισε ομπρέλες και μαθητές χτες το Δημαρχείο Φωτό: Ιγνάτης Τσικνής

Ομπρέλες και φωνές μαθητών γέμισε χτες το δημαρχείο με αφορμή τη λύση που ψάχνουν να βρουν όλοι για τη στέγαση του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης, χωρίς την ίδια ώρα να παραπονιέται κανένα άλλο σχολείο. Αυτή τη φορά δεν ήταν το Μουσικό σχολείο με τα όργανα, αλλά οι μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης με τις ομπρέλες. Η δυνατή πρωινή βροχή δεν εμπόδισε τους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης να πραγματοποιήσουν πορεία από την πρώην  Ακαδημία έως το Δημαρχείο, μία μέρα μετά την αποχή από τα μαθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του σχολείου τους εκεί που είναι σήμερα το Μουσικό σχολείο. Όλα φαίνεται να είναι ανοιχτά και ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός μοιάζει αισιόδοξος ότι σήμερα η Επιτροπή που απαρτίζεται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, εκπροσώπους σχολείων, μαθητών και γονέων θα βρουν κοινή πρόταση στο στεγαστικό του Μουσικού.

Τι λέει το 5ο ΓΕΛ

«Έχουμε δύο υπερσύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικών επιστημών, γυμναστήριο, αμφιθέατρο, τα οποία όλα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση» επεσήμανε η πλευρά της διεύθυνσης του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης. Μάλιστα την περίοδο αυτή μπαίνουν καλοριφέρ από τον Δήμο και γίνονται βαψίματα.

«Απορούμε αν μπει το Μουσικό σχολείο σε τρεις ορόφους που βρισκόμαστε σήμερα εμείς, τότε εμείς πού θα πάμε;» αναρωτιούνται. Από την άλλη στη συζήτησή τους με τον κ. Γαληνό επεσήμαναν ότι το Μουσικό σχολείο έχει τμήμα Κατεύθυνσης τεσσάρων παιδιών, «βάζει στο διάδρομο δύο θρανία και μετατρέπεται σε τμήμα. Δεν μπορούν να είναι έτσι 25 παιδιά!» Για άλλη μια φορά η πλευρά του 5ου ΓΕΛ υπογράμμισε ότι το κτήριο που στεγάζεται σήμερα δεν έχει τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει μουσικό σχολείο: «Χρειάζεται ηχομόνωση και άλλες εργασίες, διότι και το Μουσικό σχολείο έχει μαθήματα γενικής παιδείας , που σημαίνει ότι θα ενοχλούνται αυτά τα μαθήματα, όταν τα άλλα τα παιδιά θα κάνουν τις πρόβες τους.

Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι έχει ταραχτεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, σημειώνοντας ότι οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης έχουν δείξει ώριμη στάση χωρίς να επιτίθενται στους συμμαθητές τους από το Μουσικό σχολείο. «Βγήκαν τα παιδιά στους δρόμους, ενώ ήταν στις τάξεις τους από την αναστάτωση» κατέληξαν.

 


Οι μαθητές συζητούν με τον Δήμαρχο

 

Ο Σπ. Γαληνός

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Το πνεύμα των παιδιών, αλλά και όσων με επισκέφτηκαν ήταν ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση, χωρίς να δημιουργήσει αναστάτωση σε κανένα σχολείο και κανένα μαθητή και αυτή είναι η επιδίωξη όλων,» δήλωσε στο «Ε» ο δήμαρχος. Πρόσθεσε ότι στη σημερινή συνάντηση της Επιτροπής θα βρίσκονται οι προϊστάμενοι της Εκπαίδευσης. Σε αυτή εκτός από την πρόταση του «Άλλου Δρόμου» για μεταφορά του Μουσικού σχολείου στην Ακαδημία θα ακουστούν και οι υπόλοιπες προτάσεις.

Καθησύχασε τους μαθητές
Η Ευγενία Τσαξιρλή, γραμματέας του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, «Η συνάντησή μας με τον δήμαρχο μας καθησύχασε ότι με τη μετεγκατάσταση του ενός σχολείου δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο άλλο και ότι σίγουρα θα υπάρξουν λύσεις για όλους.» Ο πρόεδρος του 15μελούς του 5ου ΓΕΛ, Ανέστης Κόπανος τόνισε «Το θέμα μας γενικά ήταν να μη γίνει μετεγκατάσταση από το ένα σχολείο στο άλλο. Εφόσον μέσω της αυριανής (σ.σ. σημερινής) συνεδρίασης θα παρθεί απόφαση που θα είναι καλή και για τα δύο σχολεία και όχι μόνο για το ένα, εμάς μας καθησυχάζει.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top