FOLLOW US

Παιδεία

  • Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αρ. Καλάργαλη για το δύσκολο «πρώτο κουδούνι» της χρονιάς και τα αδιέξοδα του σεισμού - Εννέα (9) λυόμενες από τη Χίο μπορούν να δώσουν λύσεις
«Με συνεργασία και χωρίς αντεγκλήσεις θα τα καταφέρουμε»

 

Με αφορμή το αδιέξοδο που φαίνεται ότι προκύπτει από την καθυστερημένη άφιξη στη Λέσβο των 12 λυόμενων αιθουσών που απαιτούνται αλλά και τον γενικότερο προβληματισμό που προκαλεί σε γονείς, μαθητές και κατ’ επέκταση στις τοπικές αρχές η (αναγκαστική) «αλχημεία» που θα γίνει στο πρόγραμμα λειτουργίας των σχολείων στις σεισμόπληκτες περιοχές, δημοσιοποίησε χθες τις θέσεις της αλλά και τα δεδομένα που υπάρχουν αναφορικά με τη στέγαση των μαθητών ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης. Ο κ. Καλάργαλης στο γενικότερο μήνυμά του τονίζει την αναγκαιότητα για ουσιαστική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με αμοιβαίες υποχωρήσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με ει δυνατόν λιγότερα προβλήματα, ενώ αναδεικνύει και μια λύση στο ζήτημα με τις αργοπορημένες λυόμενες αίθουσες που αναμένονται από τη Χαλκίδα, δείχνοντας τις εννέα διαθέσιμες λυόμενες που υπάρχουν στη γειτονική Χίο.

 

Το πρόγραμμα λειτουργίας σε Πλωμάρι και Πολιχνίτο

Ο κ. Καλάργαλης στην παρέμβασή του αναφέρεται στις συζητήσεις που έγιναν σε μια ευρεία σύσκεψη στις 25 Αυγούστου, παρουσία της Δ/ντριας Πρωτ/θμιας Εκπ/σης κ. Στρατάκη, του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Καπιωτά και όλους τους διευθυντές των σχολείων Πρωτ/θμιας και Δ/θμιας του Πολιχνίτου και του Πλωμαρίου για να εξεταστούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τονίζοντας ότι στη σύσκεψη δόθηκε ως παιδαγωγική κατεύθυνση να προηγηθούν όπου είναι δυνατό, εκτιμώντας τις συνθήκες της κάθε περιοχής, στην πρωινή λειτουργία τα δημοτικά σχολεία. «Μετά από συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αποφασίστηκε να προταθούν τα εξής στον Δήμο Λέσβου: Για τον Πολιχνίτο προτείνεται το Δημοτικό να λειτουργήσει στο κτήριο του Γυμνασίου - Λυκείου το απόγευμα.

Για το Πλωμάρι θα διατεθούν δύο αίθουσες από το Γυμνάσιο, θα τοποθετηθούν τέσσερις λυόμενες στον ίδιο χώρο όπου θα στεγαστεί το 1ο Δημοτικό Πλωμαρίου. Έτσι όλα τα σχολεία του Πλωμαρίου θα έχουν πρωινή λειτουργία», ενημερώνει ο Περιφερειακός Διευθυντής, χωρίς ωστόσο να μπαίνει στη διαδικασία να σχολιάσει το «Όχι» των γονέων των μαθητών του Πολιχνίτου ως προς το ενδεχόμενο απογευματινής λειτουργίας και το πώς θα καμφθούν οι αντιδράσεις αυτές.

 

Οι εννέα λυόμενες της Χίου

Ειδικότερα όμως για το στεγαστικό και το αδιέξοδο με τις εκ Χαλκίδας λυόμενες αίθουσες, ο Περιφερειακός Διευθυντής υπέδειξε μια λύση που προήλθε έπειτα από επικοινωνία του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου. «Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζητήσαμε από τις Δ/σεις Εκπ/σης Β. Αιγαίου να μας ενημερώσουν αν στη δικαιοδοσία τους υπάρχουν λυόμενες αίθουσες, οι οποίες μπορούν να μας διατεθούν. Η Δ/ση Β/θμιας Εκ/σης Χίου μάς ενημέρωσε ότι στη Χίο υπάρχουν διαθέσιμες εννιά αίθουσες. Αυτό το κοινοποιήσαμε στον Δήμο Λέσβου και στις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.».

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο σχολείο της Βρίσας

Για να καταλήξει στην παρέμβασή του στην έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος με τη στέγαση του δημοτικού και του νηπιαγωγείου Βρίσας, όπου από χθες άρχισαν οι εργασίες. «Οι εργασίες άρχισαν και προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή, εκπονήθηκε μελέτη, ανέλαβε το έργο εργολάβος και προχώρησε τις εργασίες, με την επιτόπια παρακολούθηση του έργου από τη διευθύντρια της Αυτοτελούς Δ/νσης Υποδομών και Εξοπλισμού του Υπουργείου Παιδείας κ. Ευμορφία Φλώρου. Παράλληλα, θα γίνει η προμήθεια από το Υπουργείο Παιδείας όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των δύο σχολείων…».

 

«Όχι στις αντεγκλήσεις»

Ο Περιφερειακός Διευθυντής στην παρέμβασή του στέλνει και το δικό του μήνυμα ενόψει της δύσκολης νέας σχολικής χρονιάς, που μπορεί να εκληφθεί και ως μια έμμεση απάντηση στις αντιδράσεις του Πολιχνίτου για το… απογευματινό ωράριο: «Για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία πρέπει όλοι να συμβάλλουμε αναλόγως των αρμοδιοτήτων και δυνάμεών μας. Με τη συνεργασία όλων κι όχι με αντεγκλήσεις θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να γίνουν οι επισκευές των σχολείων». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top