Δυνατότητα επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ – Μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου, υποβάλλονται οι αιτήσεις

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Oxygen Academy: Εκεί που η γνώση εκμαιεύεται από το παιχνίδι

21/07/2021 - 11:18

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Oxygen Academy οι γνώσεις εκμαιεύονται μέσα από το παιχνίδι, lego και ρομπότ επιστρατεύονται στα χέρια των παιδαγωγών προκειμένου να διοχετευτούν στους μικρούς «εξερευνητές» οι βασικοί κανόνες της φυσικής, της χημείας, της ρομποτικής και των άλλων επιστημών, εφαρμόζοντας μία παιδαγωγική προσέγγιση που έχει να κάνει με την διερευνητική μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Oxygen Academy απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού ηλικίας 5 έως 12 ετών και έρχονται να γεμίσουν τις ώρες που το Σχολείο είναι κλειστό.

«Το όραμά μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα παιδιών η οποία να έχει πρόσβαση σε ότι καινούργιο υπάρχει, ανοίγοντας τους ορίζοντές τους. Στόχος είναι το κάθε παιδί ανάλογα με την κλίση του να ακολουθήσει αυτό που θέλει, να μάθει μέσα από αυτή τη διαδικασία και να δει μια άλλη πλευρά του πολιτισμού που έχει να κάνει με την εκπαίδευση, την διερευνητική μάθηση και το παιχνίδι» τόνισε  σε δήλωσή του, στο  «Ε», ο υπεύθυνος  Τάσος Μπαλής και πρόσθεσε: «Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πρωτοποριακές μεθόδους εκπαίδευσης που συναντάμε στις προηγμένες χώρες».

 ΔΩΡΕΑΝ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ

Άνοιξε την  Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, από την ΕΕΤΑΑ, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Μέσω του προγράμματος αυτού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση για το παιδί τους, με μηδενικά έξοδα, σε ένα από τα τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Oxygen Academy που λειτουργούν σε Καλλονή, Χρυσομαλλούσα και Προκυμαία Μυτιλήνης και είναι μοναδικά στο νησί.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2251026970.

Σημειώνεται ότι το Oxygen Academy είναι πρωτοπόρος στη Λέσβο δημιουργώντας τα πρώτα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά.

Μάλιστα για τους γονείς που θα υποβάλλουν αιτήσεις αλλά δεν θα ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα θα τους προσφερθούν πιο οικονομικά πακέτα.

Το πρόγραμμα

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργούν, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 10:00 το βράδυ. Για το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών όταν τα σχολεία είναι κλειστά τα ΚΔΑΠ λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και καλοκαιρινές δραστηριότητες ( κολύμπι και παιχνίδια) στην πλαζ από τις 7:30 έως τις 3:00.

Το χειμερινό πρόγραμμα (βλ. Σεπτέμβριος – Ιούνιος) περιλαμβάνει μελέτη και  προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη μέρα στο Σχολείο. Παιδαγωγοί, φιλόλογοι, δάσκαλοι, φυσικοί στηρίζουν τα παιδιά στο διάβασμά τους λύνοντας τις απορίες και όχι τις ασκήσεις των παιδιών.

Όταν η προετοιμασία τελειώσει η διερευνητική μάθηση αρχίζει. Πειράματα φυσικής και χημείας, παιχνίδια με ειδικό εξοπλισμό – της lego κυρίως- τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τέτοιου είδους εκπαίδευση όπου παίζοντας τα παιδιά μαθαίνουν βασικές αρχές φυσική – χημείας κλπ Το ίδιο ισχύει και για την ρομποτική, που πέρα από τις βασικές αρχές φυσικής και χημείας, τα παιδιά μαθαίνουν να κωδικοποιούν, να προγραμματίζουν και να επικοινωνούν με την «γλώσσα» της ρομποτικής.

 Το πρόγραμμα έρχονται να συμπληρώσουν και άλλες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης. Βέβαια εκτός από το πνεύμα στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Oxygen Academy γυμνάζεται και το σώμα με γυμναστική, χορό  χιπ-χοπ, zumba κά.

«Αυτό το πρόγραμμα έχει στηθεί κυρίως για παιδιά εργαζομένων, που κάπου πρέπει να μείνουν και να υπάρχει μία φύλαξη. Εμείς το αναγάγαμε σε ένα επίπεδο πιο πάνω γιατί θεωρήσαμε ότι αυτές τις ώρες που έχουμε τα παιδιά μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμη πιο δημιουργικό, οπότε βρήκαμε ότι πιο πρωτοπόρο υπάρχει και προσπαθήσαμε να το φέρουμε στα μέτρα των παιδιών και του προγράμματός μας» εξηγεί η υπεύθυνη Φωτεινή Χατζηιωαννίδου .

 

 


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey