Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια Π.Υ.Σ.Π.Ε. – Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. – Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Η Βάσω Καλαμιδιώτου Η Βάσω Καλαμιδιώτου Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Καλαμιδιώτου: «Επικίνδυνη η τακτική της αποχής από τις εκλογές των αιρετών»

04/11/2022 - 11:00

«Επικίνδυνη η τακτική της αποχής από τις εκλογές των αιρετών» αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Βάσω Καλαμιδιώτου υποψήφια της Δημοκρατικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ΑΠΥΣΠΕ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει: «Συνάδελφοι, όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που με πρόταγμα  την ανάγκη ύπαρξης αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια καλεί τον κλάδο να συμμετέχει στην ψηφοφορία της 5ης Νοεμβρίου 2022 ώστε να ακυρώσει το σχεδιασμό της Υπουργού Παιδείας για πλήρη «εξαφάνιση» του θεσμού, οι παρατάξεις των Παρεμβάσεων και της Α.Σ.Ε. που μειοψήφησαν (και παρατάξεις εκτός του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.) έχουν επιδείξει (όχι για πρώτη φορά) μια απαράδεκτη, αντιδεοντολογική στάση επιχειρώντας απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα να σαμποτάρουν τις εκλογές. Να σαμποτάρουν τη δημοκρατικά ειλημμένη πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Είναι φανερό ότι η «δημοκρατία» τους δεν αντέχει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας όταν δεν ανήκουν σε αυτήν…

Στο πλαίσιο αυτής της διασπαστικής, για τον κλάδο, τακτικής έχουν επιστρατεύσει τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. όπου έχουν τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων και με παραβίαση του καταστατικού της Δ.Ο.Ε. (αφού δεν προωθούν και δεν ενισχύουν ως οφείλουν τις αποφάσεις του δευτεροβάθμιου οργάνου) ωθούν με παραπλάνηση και, συχνά, απειλές τους συναδέλφους μέλη των Συλλόγων στην αποχή.Πρόκειται για μια τακτική επικίνδυνη για το μέλλον του συνδικάτου αφού επενδύει στη διάσπαση με βάση μικροπαραταξιακούς σχεδιασμούς. 

Επενδύοντας στο ψεύδος  προσπαθούν να μας κάνουν όλους να ξεχάσουμε πως το 2020 ο κλάδος πρώτιστα αγωνίστηκε ενάντια στη στέρηση του αυτονόητου για εκλογές, να μπορούν οι υποψήφιοι αιρετοί να επισκεφθούν τα σχολεία, να γνωστοποιήσουν την υποψηφιότητά τους, να συζητήσουν με τους συναδέλφους τους, να ζητήσουν την ψήφο σε μια ζωντανή διαδικασία δημοκρατίας, αλληλεπίδρασης και διαλόγου και μάλιστα ζητήσαμε οι εκλογές να πραγματοποιηθούν δια ζώσης όταν θα υπήρχαν ευνοϊκότερες υγειονομικές συνθήκες, σε εργάσιμη ημέρα, χωρίς άδεια και με παράταση της θητείας των μέχρι τότε αιρετών, κάτι που προβλεπόταν και από την κείμενη νομοθεσία. Προσπαθούν να  επιβάλλουν την άποψη ότι ο μόνος μας αγώνας ήταν ενάντια στην ηλεκτρονική ψηφοφορία (για την οποία τότε υπήρχαν αρκετές επιφυλάξεις και ενστάσεις).

Επιχειρώντας να παραπλανήσουν τους εκπαιδευτικούς μιλούν για παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και διαβλητή, γενικά και αόριστα, διαδικασία.

Λησμονούν (ή κάνουν πως λησμονούν) ότι:

  • Τον Δεκέμβριο του 2021 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκανε (με τη συμβολή τεχνικού συμβούλου) σειρά προτάσεων προς την ΕΔΥΤΕ (υπεύθυνη αρχή για το σύστημα ΖΕΥΣ) για την ενίσχυση και θωράκιση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο πλαίσιο θεσμοθετημένου διαλόγου που έπρεπε να είχε γίνει πριν τις εκλογές του 2020.
  • Τον Ιούνιο του 2022 σε σειρά Συλλόγων Εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν εκλογές για νέα Δ.Σ. και αντιπροσώπους στην 91η Γ.Σ. όπου και οι παρατάξεις που καλούν τον κλάδο σήμερα σε αποχή συμμετείχαν κανονικά και εξέλεξαν μέλη τους στα Δ.Σ. και ως αντιπροσώπους (γιατί τότε δεν κάλεσαν σε αποχή ;)
  • Τον Αύγουστο του 2022 η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «Ο ισχυρισμός ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλοιώνει και υπονομεύει μια συλλογική και θεμελιώδη δημοκρατική διαδικασία που συνιστά έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής είναι αβάσιμος, καθώς εφαρμόζεται μέθοδος που εξασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου».
  • Κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να «βλέπει» τι ψηφίζουμε.
  • Η διαδικασία είναι αδιάβλητη και εγγυάται για αυτήν 3μελης εφορευτική επιτροπή, αποτελούμενη από συναδέλφους μας, εκπαιδευτικούς.
  • Ο σύνδεσμος είναι μοναδικός για κάθε ψηφοφόρο, δεν έχει κανένας άλλος πρόσβαση σε αυτόν.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με τα ψέματα.

Απαντάμε στους σχεδιασμούς του Υπουργείου και των μοιραίων συνοδοιπόρων του για «εξαφάνιση» των αιρετών του κλάδου με τη συμμετοχή μας στις εκλογές.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 δίνουμε τη δική μας απάντηση.

Δεν χαρίζουμε τους αιρετούς σε κανέναν.

Δεν αφήνουμε τον κλάδο για άλλη μια 2ετία χωρίς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Δεν αφήνουμε Υπουργείο και Διοίκηση να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey