Στο πλευρό τους η Καλογήρου

Ήρθαν από τους Φούρνους στη Μυτιλήνη για το σχολειό τους!

05/10/2017 - 13:52 Ενημερώθηκε 05/10/2017 - 13:52

Στη μία παρά 10 τα ξημερώματα επιβιβάστηκαν από τους Φούρνους 13 εκπρόσωποι γονέων, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών και να φτάσουν 10 το πρωί στη Λέσβο και να συναντηθούν με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδη Καλάργαλη. Αίτημά τους να μην υποβαθμιστεί το δημοτικό τους σχολείο από 6θέσιο σε 4θέσιο, όπως αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ. «Εμείς που ζούμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά εδώ με πολλαπλά προβλήματα, δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια» λέει στο «Ε» το μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, Μαρία Παπαιωάννου. 

Αφού είδαν και απόειδαν με κινητοποιήσεις, μέχρι και κατάληψη έκαναν οι γονείς στο σχολείο από τις 18 Σεπτέμβρη και μη έχοντας καμία θετική απάντηση από την διεύθυνση εκπαίδευσης Σάμου, αλλά και καμία ανταπόκριση από το υπουργείο Παιδείας, χτες συναντήθηκαν επιτέλους ε τον κ. Καλάργαλη, στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης στη Μυτιλήνη. Αν και δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι από τη συζήτηση, όπως τόνισαν γονείς στο «Ε», τουλάχιστον πέτυχαν να κλείσουν ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας, με παρέμβαση Καλάργαλη. Το αίτημα των γονέων έχει επαναφέρει τρεις φορές στο υπουργείο Παιδείας η περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου, χωρίς να λάβει καμία απάντηση (!). Η κ. Καλογήρου συνάντησε εκ νέου χτες τους γονείς και τόνισε στην εφημερίδα μας: «Η διατήρηση του 6θέσιου δημοτικού σχολείου Φούρνων δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι μια θεμελιώδης υποχρέωση της πολιτείας, προκειμένου η ισονομία και η ισοπολιτεία να μην είναι κενό γράμμα για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών».

Πολλοί και ιδιαίτερα οι Αθηναίοι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ότι οι Φούρνοι είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα τριών νησιών ανάμεσα στην Ικαρία και στην Σάμο, νησιά με τα οποία η ακτοπλοϊκή σύνδεση κατά τους χειμερινούς μήνες είναι πολλές φορές ανέφικτη, λόγω κακοκαιρίας και μικρών καραβιών. Ο συνολικός πληθυσμός που κατοικεί στο νησί είναι περίπου 1500 άτομα με τα 100 από αυτά να είναι μαθητές σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Στο δημοτικό σχολείο για το οποίο αγωνίζονται οι γονείς να μην υποβαθμιστεί, φοιτούν 37 παιδιά και οι αριθμοί είναι σκληροί, αφού «το σύστημα είναι απρόσωπο» όπως τόνισε στους γονείς η διευθύντρια  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, Αλεξία Εμμανουηλίδου. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey