Δράσεις με στόχο την γνώση ενσυναίσθηση και κοινωνικοποίηση

Η εκπαίδευση «αλλιώς» στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

20/10/2022 - 12:00

Το 5ο Γυμνάσιο συνεχίζει να δημιουργεί και να προσπαθεί με κάθε μέσον να κοινωνικοποιήσει τους μαθητές/τριες προσφέροντας εκτός από την εκπαίδευση και την γνώση ενσυναίσθηση και κοινωνικοποίηση σε καθημερινή βάση. Σε αυτό το πλαίσιο για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο διοργάνωσε μία πληθώρα δράσεων μέσα από τις οποίες τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να συλλάβουν νέες και χρήσιμες πληροφορίες με τρόπους ευχάριστους και δημιουργικούς. Οι δράσεις έγιναν με επίκεντρο την Ημέρα Αθλητισμού, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, τις Πρώτες βοήθειες, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Κινηματογράφο.

Αναλυτικότερα για την Ημέρα Αθλητισμού, το Σχολείο διοργάνωσε αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης,  πετοσφαίρισης, επιτραπέζιας πετοσφαίρισης, ταχύτητας με χρονόμετρο.

Η 26η  Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στο μάθημα των  Γαλλικών δημιούργησαν μία αλφάβητο με λέξεις τις οποίες κατανοούν όλοι σχεδόν οι πολίτες της Ευρώπης και  στο μάθημα των Αγγλικών βρήκαν και έγραψαν τη λέξη Φιλία σε όλες τις γλώσσες.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022,  μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου επισκεφτήκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μετά από πρόσκληση του.

Ενημερώθηκαν  για τη σημασία της θάλασσας στο παγκόσμιο κλίμα, για τη θαλάσσια ζωή και τους παρουσίασαν τον τρόπο αποτύπωσης  της ακτής με σύγχρονα μέσα drown. Στο εργαστήριο Χημείας του Τμήματος  πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέροντα πειράματα Χημείας και στο Τμήμα Περιβάλλοντας  παρουσιάστηκαν εναλλακτικοί τρόποι παραγωγής καυσίμων από βιομάζα.

Στις 12 Οκτωβρίου 2022, ύστερα από πρόσκληση, το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης με το πλήρωμα ασθενοφόρου έκανε επίδειξη στους μαθητές επίδεσης τραυμάτων, σταμάτημα αιμορραγίας, ΚΑΡΠΑ και αντιμετώπισης πνιγμού.

Στις 14 και 18 Οκτωβρίου μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν σεμινάρια του Cinematopedia  και οι δράσεις  θα συνεχιστούν περαιτέρω. Το Cinematopedia  είναι ένα έργο το οποίο στοχεύει στο να ενδυναμώσει τους κινηματογράφους στις τοπικές κοινότητες και να ενισχύσει την τοπική πολιτιστική ζωή και την κοινωνική ένταξη μέσω της δημιουργίας καινοτόμων πολιτιστικών κόμβων γύρω από τον κινηματογράφο.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey