Το Πειραματικό καλωσόρισε την Τρίτη

Γάλλους, Ισπανούς και Πορτογάλους

06/10/2017 - 13:21

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού  Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2, με θέμα «GEOPARKS», το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου υποδέχτηκε τις ομάδες μαθητών και συνοδών καθηγητών από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Πορτογαλίας, Γαλλίας και Ισπανίας που επισκέπτονται τη Λέσβο (2-7 Οκτωβρίου).

Το επίσημο καλωσόρισμα έγινε την Τρίτη το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/βάθμιας  Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Καλάργαλης Αριστείδης, η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του σχολείου και καθηγήτρια του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίους κ. Κλωνάρη Κατερίνα, εκπρόσωπος του Στρατηγού της 98 ΑΔΤΕ και γονείς μαθητών του σχολείου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Νίκος Ζούρος, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, Δ/ντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και καθηγητής του τμήματος Γεωγραφίας του Παν/μιου Αιγαίου,  ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό και τη σημασία των Γεωπάρκων και ιδιαίτερα, στο Γεωπάρκο της Λέσβου. Μέσα από μια εμπεριστατωμένη ομιλία, που κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων, πλαισιωμένη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παρουσίασε το εύρος της έννοιας «Γεωπάρκο»  και κατέδειξε τη μοναδικότητα του γεωπάρκου της Λέσβου με τρόπο επιστημονικό και συνάμα γλαφυρό και κατανοητό.

 Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση από τους μαθητές παραδοσιακών χορών και από τις τέσσερις συμμετέχουσες χώρες και πλούσιο «μπουφέ» με παραδοσιακά λεσβιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey