FOLLOW US

Παιδεία

  • Ενώ το σίριαλ εντάσεων της συστέγασης Μουσικού - 5ου Γυμνασίου συνεχίζεται
Φως με την αγορά οικοπέδου!
Από την κινητοποίηση του Μουσικού Σχολείου στις αρχές της χρονιάς. Πετυχημένη, αν μη τι άλλο, αφού οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το νέο σχολείο είναι έκτοτε ραγδαίες

Μπορεί το σίριαλ εντάσεων λόγω της δομικής προβληματικής συγκατοίκησης του Μουσικού Σχολείου και του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, να συνεχίζεται με μικρά καθημερινά «θερμά επεισόδια», όμως η λύση βρίσκεται σχετικά κοντά. Αν όχι (μάλλον όχι) για τους σημερινούς τελειόφοιτους του Μουσικού Σχολείου, σίγουρα για την επόμενη φουρνιά. Στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την αγορά οικοπέδου στη Βαρειά, μια εξέλιξη πολύ θετική, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση αποφασίστηκε η μεταβίβαση της αρμοδιότητας της μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο στον πρώην ΟΣΚ.

Έως το… Facebook έφτασαν οι εντάσεις μεταξύ εκπαιδευτικών των δύο σχολείων, όπου αναφέρουν χαρακτηριστικά και δημόσια: «Σε ώρα μαθήματος εισέβαλαν αλαλάζοντας οι μαθητές του (σ.σ. τάδε σχολείου) μέσα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων διακόπτοντας το μάθημα διότι λέει χρειαζόντουσαν την αίθουσα να την προετοιμάσουν για το πάρτι τους. Σε διαμαρτυρία του διευθυντού μας προς τον διευθυντή του (σ.σ. άλλου σχολείου), πήρε την απάντηση μεταξύ άλλων “...δεν θέλουμε να έχουμε καμία συνεργασία μαζί σας, …μας ενοχλείτε, κλπ.”». Επειδή θεωρούμε ότι δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, ούτε θέλουμε να κλιμακώσουμε την ένταση, δεν αναφέρουμε ονόματα. Ο διάλογος όμως συνεχίζεται και είναι ενδεικτικός της προβληματικής συνύπαρξης.

 

«Σε κλίμα συναίνεσης»

Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το ζήτημα της συστέγασης των δύο σχολείων και των προβλημάτων που απορρέουν από αυτή, όπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των σχολείων, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Καπιωτάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, Γιάννης Δαλδαράς, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μιχάλης Ταμβακέλλης, και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Παναγιώτης Κατσαβέλλης. «Σε κλίμα συναίνεσης έγινε η συζήτηση, θα προσπαθήσουμε να επέμβουμε στα μικροπροβλήματα, κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί ακόμα μια λυόμενη αίθουσα» είπε ο κ. Κατσαβέλλης στο «Ε». Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, Νίκος Χρυσάφης, ανέφερε στην εφημερίδα μας ότι παρά τη συνέχιση των εντάσεων, «αυτή ευτυχώς περιορίζεται μόνο μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και όχι μεταξύ των μαθητών». Πρόσθεσε, επίσης, ότι από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν βελτιωθεί κατά πολύ οι συνθήκες της «συγκατοίκησης», καθώς έγιναν μονώσεις σε κάποιες αίθουσες και επισκευάστηκε ένα λυόμενο. Με τις μικρές παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος, φαίνεται ότι τα πνεύματα προσωρινά και μέχρι την ανέγερση νέου σχολείου για το Μουσικό, θα ησυχάσουν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 14:30
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top