Απευθύνεται σε δασκάλους Δημοτικών Σχολείων της Λέσβου

Εργαστήρι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση»

19/09/2022 - 11:30

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ διοργανώνει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στην εφαρμογή προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής και η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ τους που θα επιτρέπει την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών. Το σεμινάριο θα επιχειρήσει να καλύψει σε ένα βασικό βαθμό την ανάγκη των εκπαιδευτικών για ενημέρωση σε θέματα πρόληψης της σεξουαλικής βίας, όσο και στη διαχείριση ζητημάτων που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα και αφορούν θέματα σεξουαλικότητας και σεβασμού στην ετερότητα.  

Θεματικές Ενότητες:     

  1. Εξοικείωση με την Έννοια της Σεξουαλικής Υγείας και τις διαστάσεις της
  2. Ανάπτυξη των θεματικών που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης βασισμένο στις ανάγκες των παιδιών (ποιες είναι αυτές οι ανάγκες ανάλογα με την ηλικία;)
  3. Προεφηβεία, εφηβεία, μεταβάσεις και δύσκολα συναισθήματα
  4. Έμφυλα στερεότυπα. Καθρεφτισμοί τους στο εκπαιδευτικό πλαίσιο και στο διαδίκτυο. Προτάσεις και σχέδια δράσης για την έμπρακτη αμφισβήτησή τους
  5. Σεξουαλική κακοποίηση. Συναίνεση. Όρια. Πρόληψη στη σχολική τάξη και διαχείριση ύποπτων περιστατικών
  6. Σώματα με σημασία. Η καλλιέργεια ενός κλίματος σεβασμού προς το σώμα, τη σεξουαλική ταυτότητα και προς την ετερότητα
  7. Εμπόδια, ενστάσεις και φόβοι γύρω από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στη σχολική τάξη
  8. Κάνοντας τη σχολική κοινότητα και τους γονείς συμμάχους σε ένα πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας, με έναρξη τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη και ώρα 7.30 μμ. Δηλώσεις συμμετοχής στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπου θα αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα και mail) και η σχολική μονάδα υπηρέτησης. Ανώτερος αριθμός συμμετοχής τα 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνες Σεμιναρίου είναι η Ελένη Καραγεωργίου, Κλινική & Κοινωνική Ψυχολόγος, Αφηγηματική Θεραπεύτρια & η Ειρήνη Τσελεμπή, Κοινωνική Ανθρωπολόγος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey