Τον μετέτρεψαν και εξέδωσαν σε γλώσσα Braille

Ένας ιδιαίτερος οδηγός σπουδών από τους μαθητές των ΕΠΑΛ

08/06/2021 - 09:50

Μία ηλεκτρονική πλατφόρμα με πληροφορίες και στοιχεία των  λειτουργούντων ΕΠΑΛ στην Περιφέρεια Βορείου. Αιγαίου δημιούργησαν μαθητές της Α’ Τάξης των ΕΠΑΛ. Πρόκειται για έναν οδηγό σπουδών, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, τον οποίο στη συνέχεια μετέτρεψαν και εξέδωσαν σε γλώσσα Braille για άτομα με προβλήματα όρασης.

Το όλο εγχείρημα έγινε με την προτροπή  της εκπαιδευτικού Παρασκευής Μπάτσιου και τη συνεργασία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τιμολέοντα Θεοφανέλλη. Η όλη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Διαδικτυακών μαθημάτων  λόγω της πανδημίας covid-19 και με την ολοκλήρωσή της , θέλησαν να παραδώσουν το έργο τους, στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, ώστε να δοθεί σε ευρεία χρήση και να γίνει διάχυση των πληροφοριών.

Μάλιστα χτες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποδέχθηκε χτες στο γραφείο του τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τιμολέοντα Θεοφανέλλη, την Εκπαιδευτικό  Π. Μπάτσιου  και τους μαθητές της Α΄ τάξης του ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, Ταξιάρχη Μυρογιάννη, Βασίλη Μπουντάκη, Βασίλη Μπαχτσαβάνη και Πασχάλη Ντούλε.

Ο Περιφερειάρχης , ευχαρίστησε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους, εξήρε την προσπάθεια που οδήγησε στη συγκεκριμένη έκδοση του οδηγού με χρήσιμες πληροφορίες για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές. Με την ιδιαίτερη ευαισθησία που διαθέτει και ως εκπαιδευτικός τόνισε πόσο «σημαντική είναι η Γνώση και η Παιδεία για κάθε Άνθρωπο αλλά και την πρόοδο της Κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι προσπάθειες σαν αυτή είναι αξιοθαύμαστες και πρέπει να αναδεικνύονται.»

Τις ευχαριστίες  προς τον Περιφερειάρχη εξέφρασαν από την πλευρά τους ο ΠροΪστάμενος της Δευτεροβάθμιας κ. Θεοφανέλλης και η εκπαιδευτικός κα Μπάτσιου καθώς όπως είπαν  στέκεται πάντα κοντά στις ανάγκες της Εκπαίδευσης αναφερόμενοι και στην καλή συνεργασία που υπάρχει,

Ο Περιφερειάρχης τους διαβεβαίωσε ότι «θα είναι πάντα δίπλα τους για ότι χρειαστούν και ότι ανάγκη προκύψει, για το πόσο σημαντικό έργο που πραγματοποιούν».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey