Ημερίδα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

«Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις και Προοπτικές»

23/05/2022 - 12:00

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου διοργανώνει την Παρασκευή 27 Μαϊου 2022, στη Λέσβο, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη), ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις και Προοπτικές». Θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτός Διάλογος με στελέχη της εκπαίδευσης και την Κοινωνία των Πολιτών.

Συγκεκριμένα, στην ημερίδα θα παρευρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. κος Αλέξανδρος Κόπτσης, μέλη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υ.ΠΑΙ.Θ., Διευθυντές Εκπαίδευσης της ΠΔΕ Β. Αιγαίου, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΚΥΤ Λέσβου, Οργανωτικοί Συντονιστές και ΣΕΕ του 1ου και 2ου ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου, οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ Αστικού ιστού Λέσβου και ΣΕΠ ΚΥΤ Λέσβου) της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου, εκπρόσωποι της UNICEF, της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και άλλων οργανώσεων.

Στη Χίο, την Τετάρτη, 25 Μαϊου, ο Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. κος Κόπτσης θα έχει δια ζώσης και εξ αποστάσεως συνάντηση στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Διοικητήριο ΠΕ Χίου, Πολυτεχνείου 1, Χίος) με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου από ώρα 13:30 έως 14:30. Για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της συνάντησης θα κοινοποιηθεί ο σχετικός σύνδεσμος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. κου Κόπτση και μελών του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Χίου καθώς και στο ΚΥΤ Χίου.

Αντίστοιχα, την Πέμπτη 26 Μαϊου, στη Λέσβο, ο κος Κόπτσης και μέλη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα επισκεφτούν το ΚΥΤ Λέσβου και σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Λέσβου.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και των συναντήσεων του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. κου Κόπτση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Ι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2022

Θέμα: «Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις και προοπτικές»
Ανοιχτός Διάλογος με στελέχη της εκπαίδευσης και την Κοινωνία των Πολιτών

Αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη)

10:30 -11:10 Ι Χαιρετισμοί:

  1. Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κα Παπαδανιήλ Μαρία
  2. Γεν. Γραμματέας Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., κος Κόπτσης Αλέξανδρος
  3. Γεν. Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κος Κουτουλάκης Μανώλης
  4. Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κος Μουτζούρης Κώστας
  5. Δήμαρχος Μυτιλήνης κος Κύτελης Ευστράτιος
  6. Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κος Βέρρος Ταξιάρχης

Τοποθετήσεις:

11:10 -11:25 Ι Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υ.ΠΑΙ.Θ. κα Μπούτσκου Λεμονιά.

11:25 - 11:35 Ι Αναπληρωτής Διοικητής ΚΥΤ Λέσβου κος Βαφέας Δημήτριος

11:35 - 11:45 Ι Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κα Στρατάκη Αικατερίνη

11:45 - 11:55 Ι Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κος Θεοφανέλλης Τιμολέων

11:55 - 12:05 Ι Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κος Κελεπερτζής Αριστείδης

12:05 - 12:15 Ι Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κος Ευαγγελινός Αιμιλιανός

12:15 - 12:25 Ι Διάλειμμα

12:25 - 12:35 Ι Οργανωτικός Συντονιστής 1ου ΠΕΚΕΣ Β. Αιγαίου, ΣΕΕ ΠΕ70, κος Τσάκαλος Μιχαήλ

12:35 - 12:50 Ι Εκπρόσωποι Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων της Π.Δ.Ε. Βορείου Αιγαίου : κα Μπούρατζη Βασιλική (ΣΕΠ Αστικού Ιστού Λέσβου), κος Παύλου Διονύσης (ΣΕΠ ΚΥΤ Λέσβου)

12:55- 13:05 Ι Εκπρόσωπος UNICEF Υπεύθυνη για θέματα Εκπαίδευσης κα Καίσαρη Τίτα 5/λεπτες τοποθετήσεις συμμετεχόντων Διάλογος

13:05 - 14:00 Ι Γενική αποτίμηση

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey