FOLLOW US

Παιδεία

  • Από το πουθενά, μία νέα προοπτική για να δοθεί λύση στο στεγαστικό… αδιέξοδο του Μουσικού Σχολείου
Δωρεά Παρασκευαϊδη για στέγη στο Μουσικό!

Από τον περασμένο Νοέμβρη το «Ε» είχε αποκαλύψει την προοπτική μετεγκατάστασης του Μουσικού Σχολείου στο «Κουμκό» και τις (προχωρημένες) επαφές της δημοτικής αρχής με ιδιώτη, στην κατεύθυνση εξαγοράς οικοπέδου 14 στρεμμάτων, για την κατασκευή ολοκαίνουργιου σχολικού συγκροτήματος. Ωστόσο από χθες αναδείχθηκε άλλη μία προοπτική που φαντάζει και αυτή ιδανική για να δοθεί στο εγγύς μέλλον μία αποφασιστική λύση στη στέγαση του εν λόγω σχολείου, αφού σύμφωνα με επιβεβαιωμένες από τον δήμο Λέσβου πληροφορίες, εμφανίστηκε ιδιώτης που είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει δωρεάν μία έκταση επτά περίπου στρεμμάτων, για να φιλοξενήσει το νέο «σπίτι» του Μουσικού Σχολείου. Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται και αυτό στα όρια της περιοχής «Κουμκό», είναι κοντά στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Ακαδημίας και σήμερα αναμένεται η περίπτωσή του να εξεταστεί από τους αρμοδίους αντιδημάρχους και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αριστείδη Καλάργαλη, οι οποίοι έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον ιδιώτη.

Το φιάσκο της υπόθεσης «Κατσάνειο», σε συνδυασμό με την καθημερινά δύσκολη κατάσταση που εξακολουθεί να δημιουργεί η συστέγαση του Μουσικού Σχολείου με το 5ο Γυμνάσιο, φαίνεται ότι δρομολογούν εξελίξεις. Και αν και αυτές οι εξελίξεις, δεν εγγυώνται άμεσες λύσεις, σε κάθε περίπτωση όμως δείχνουν μια προοπτική που θα διευθετήσει στα επόμενα χρόνια οριστικά το ζήτημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου.

Έτσι, παρά το ότι η δημοτική αρχή έχει ρίξει ήδη τον κύβο για αγορά έκτασης από ιδιώτη στην περιοχή του «Κουμκό», στο δρόμο που οδηγεί στη Βαρειά, ευρισκόμενη κοντά και στην σχετική υπογραφή συμβολαίων, από χτες στο τραπέζι έχει άλλη μία αξιοσημείωτη περίπτωση. Αφού ο ιδιώτης (εκπαιδευτικός, συγγραφέας και σχολικός σύμβουλος) Παν. Παρασκευαϊδης, φέρεται να προσέφερε χθες ως δωρεά, μία έκταση ιδιοκτησίας του, που φτάνει τα επτά στρέμματα, κοντά στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Ακαδημίας, προκειμένου να χτιστεί εκεί το νέο Μουσικό Σχολείο.

 

Σήμερα η συνάντηση με τον δωρητή

Την πρόταση αυτή επιβεβαίωσαν στον «Ε» τόσο ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Ταμβακέλλης, όσο και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Κατσαρός, οι οποίοι σήμερα θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον ιδιώτη, για να εξετάσουν την προοπτική που παρουσιάζεται. «Πράγματι υπάρχει αυτή η πρόταση, αλλά είναι πρώιμο να πούμε το οτιδήποτε ακόμα πριν δούμε τις λεπτομέρειες», είπε ο αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός στο «Ε», παραπέμποντας στις επόμενες ημέρες για τα σπουδαία. Εξάλλου για να προχωρήσει η περίπτωση αυτού του οικοπέδου (που ασφαλώς είναι πιο συμφέρουσα από την υπάρχουσα, αφού θα γλιτώσει τον δήμο Λέσβου από τα έξοδα αγοράς του οικοπέδου), θα πρέπει να εξεταστεί αφενός η καταλληλότητά του, αφετέρου η δυνατότητα κατασκευής σχολείου εκεί. Βάσει δηλαδή του τι προβλέπει το σχέδιο πόλεως.

Κομβικής σημασίας απόφαση

Σε κάθε περίπτωση όμως, η δωρεά αυτή, δημιουργεί νέα δεδομένα και για τον δήμο Λέσβου και για το Μουσικό Σχολείο. Με τον δήμο ειδικά, αν και εφόσον κριθεί ότι το υπό δωρεά οικόπεδο πληροί τις προδιαγραφές για να γίνει σχολείο, να καλείται να πάρει μία κομβικής σημασίας απόφαση άμεσα. Αφού μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά την πρώτη περίπτωση οικοπέδου για την κατασκευή σχολείου, έχοντας αναθέσει μάλιστα και στις «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» τη σχετική μελέτη…

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 20:42
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top