Η οργάνωση βάσης μαθητών Λέσβου της ΚΝΕ για το περιστατικό στο Μουσικό Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε να μορφωνόμαστε απρόσκοπτα, σε ασφαλείς εγκαταστάσεις!»

16/11/2022 - 08:30 Ενημερώθηκε 16/11/2022 - 11:48

«Διεκδικούμε να μορφωνόμαστε απρόσκοπτα, σε ασφαλείς εγκαταστάσεις! Η τηλεκπαίδευση δεν είναι μαγική λύση για όλα! Να δοθούν όλα τα αναγκαία κονδύλια για συντήρηση, καθαριότητα, αναλώσιμα, θέρμανση, για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών!» σημειώνουν τα μέλη της οργάνωσης βάσης μαθητών Λέσβου της ΚΝΕ, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.

«Πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα πολλά ανά την Ελλάδα που μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτεθειμένοι σε σχολεία χωρίς συντήρηση! «Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα»!, βλέπουμε να σχολιάζεται σε ανάλογα περιστατικά...

Κανένας μαθητής, καμία μαθήτρια, κανείς εκπαιδευτικός, δεν πρέπει να βρίσκεται σε κίνδυνο! Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, και για καταστροφικά φαινόμενα, όπως ο σεισμός, και η αναγκαία συντήρηση των κτιρίων ώστε να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες με ασφάλεια!

Δε μας αρκεί η απάντηση στα δημοτικά συμβούλια και στα υπουργεία, ότι εάν και όσο φτάνει ο προϋπολογισμός, θα καλύπτονται ανάγκες. Δε γίνεται να μας αντιμετωπίζουν ως κόστος! Δίνονται δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς και σε επιδοτήσεις ενεργειακών ομίλων ενώ εμείς χρυσοπληρώνουμε το ρεύμα.

 Μας λένε ότι μπορεί να χρειαστούμε κουβέρτες το χειμώνα, θα μας πουν να πάρουμε και κράνη εργασίας;» και καταλήγουν σημειώνοντας: «Δεν αφήνουμε τις ζωές και τη μόρφωσή μας ούτε στην τύχη, ούτε στην πολιτική που μετατρέπει τα σχολεία μας σε εξεταστικά κέντρα ακατάλληλα για τις ανάγκες μας!».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey