FOLLOW US

Παιδεία

  • Με δίκη εις βάρος του να εκκρεμεί, ο πολυσυζητημένος γυμνασιάρχης δεν μπορεί να καθίσει άλλο στην καρέκλα του διευθυντή
Δεν επιλέχθηκε για διευθυντής, ο Μακρυπούλιας

Οι «παραλείψεις» του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλη Μακρυπούλια, που μετατράπηκαν σε χιονοστιβάδα αντιδράσεων όταν το δικαστήριο στα τέλη του περασμένου Γενάρη, καταδίκασε πρωτόδικα τον μισθωτή του κυλικείου του σχολείου που διεύθυνε, με δύο χρόνια φυλάκιση για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15», τελικά έστω και λίγους μήνες αργότερα, του στοίχησαν τη θέση ευθύνης που κατείχε στο σχολείο.

Με τον εκπαιδευτικό που κατηγορείται από τους γονείς της μαθήτριας για αμέλεια, να απομακρύνεται τελικώς προχθές από την θέση του διευθυντή, με το έκτακτο υπηρεσιακό συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να αποφασίζει την έκπτωση του ονόματός του από τον αξιολογικό πίνακα των υποψηφίων διευθυντών. Τούτων δοθέντων, ο γυμνασιάρχης που παρέμεινε να ασκεί τα καθήκοντά του παρά τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και προκάλεσαν και τις αντιδράσεις τόσο της ΕΛΜΕ -που ζητούσε την απομάκρυνσή του από την πρώτη στιγμή που ξεσκεπάστηκε η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από τον μισθωτή του κυλικείου στο σχολείο στην δίκη του οποίου εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του- όσο και του βουλευτή Λέσβου Γιώργου Πάλλη, χάνει τη θέση του τελικά ως… υπόδικος. Με την επίσημη αιτιολογία της απομάκρυνσής του από τη διεύθυνση του 6ου Γυμνασίου να σημειώνει πως «δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στους πίνακες σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.361,22/23/91322/Ε3/ η οποία στη παρ. 3 ρητά παραπέμπει στο άρθρο 8 παρ1 εδαφ β του Ν.3528/2007,Α 26».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις καταγγελίες γονέων εις βάρος τού μέχρι πρότινος διευθυντή του 6ου Γυμνασίου, η Εισαγγελία Μυτιλήνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και του διευθυντή του σχολείου. Εν τω μεταξύ παραμονές της αξιολόγησης των διευθυντών, δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ανέδειξε μία ακόμη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο γυμνασιάρχης και ειδικότερα την γνωστή δικαστική διαμάχη του με τον δημοσιογράφο του ΑΠΕ, Στρατή Μπαλάσκα προκαλώντας την παρέμβαση του κόμματος «Ποτάμι».

 

Ο… εθνικοσολιασμός ξανά στο προσκήνιο

Το δημοσίευμα σχολίαζε την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει την αίτηση αναίρεσης της καταδίκης σε δεύτερο βαθμό, του δημοσιογράφου και να αποδεχτεί την αιτιολόγηση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου, το οποίο υπενθυμίζεται ότι αναγνώρισε ως «εξύβριση» την απόδοση του πολιτικού χαρακτηρισμού «νεοναζί», στον κ. Μακρυπούλια. Και αφού παρέθεσε τις αναρτήσεις εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου στα προσωπικά του ιστιολόγια με κυκλικές σβάστιγκες και άλλα σχετικά, προκάλεσε το ενδιαφέρον του «Ποταμιού» το οποίο με ανακοίνωσή του, κρίνει με τη σειρά του, την απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης.

 

Η ανακοίνωση του «Ποταμιού»

«Το ότι το Ποτάμι διαχρονικά έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, δεν του στερεί το δικαίωμα να κρίνει -και δη αυστηρά- τις αποφάσεις της. Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία απέρριψε την αίτηση αναίρεσης καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα και έκρινε ότι η φράση του “νεοναζί” είναι εξυβριστική, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά». Ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του, το «Ποτάμι» αναρωτιέται:

«Επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται, είναι δυνατόν, ο Άρειος Πάγος να κρίνει “εξύβριση” την απόδοση του χαρακτηρισμού “νεοναζί” στο πρόσωπό του;

Είναι δυνατόν ανώτατοι δικαστές να διακρίνουν, την έννοια του εθνικοσοσιαλισμού από τον ναζισμό και να θεωρούν ότι η πρώτη αποδίδει ηπιότερο χαρακτηρισμό από τη δεύτερη;

Τέτοια ελλιπής αιτιολογία κλονίζει την αξιοπιστία και το κύρος του Δικαστηρίου που την εκδίδει και υπονομεύει το αίσθημα ασφάλειας δικαίου των πολιτών». 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 15:28
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top